Γιατί η μισή Ελλάδα λέει ΟΧΙ στο εμβόλιο κατά της πανδημίας;

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Μόλις εχτές η Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα σκληρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Συμπολιτών που πλησιάζουν το όριο …του μισού πληθυσμού της χώρας μας. Δηλαδή μετά από ένα περίπου χρόνο που ‘τρέχει’ το εμβολιαστικό πρόγραμμα η μισή Ελλάδα παραμένει ανεμβολίαστη!

Είναι ένα θέμα άξιο απορίας. Εμβόλια υπάρχουν , η κυβερνητική προπαγάνδα διαρκής ιδίως μετά την πρόσφατη εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα που κυριολεκτικά η προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ ξεπέρασε κάθε όριο σε τρομοκράτηση των πολιτών μήπως πειστούν κάποιοι αμετανόητοι ανεμβολίαστοι και παρουσιαστούν για εμβόλιο. Άδικος κόπος ,έφυγαν όλοι για διακοπές στα νησιά με test rabit…

Και μια και μιλάμε για νησιά :

Τα εμβόλια στο Βόρειο Αιγαίο έχουν ως εξής:

ΝΗΣΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ (2η Δόση) ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ % ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

ΛΕΣΒΟΣ 41.062 85600 47,97%

ΧΙΟΣ 31.355 52592 59,62%

ΣΑΜΟΣ 16.367 32974 49,64%

ΛΗΜΝΟΣ 10.075 17000 59,26%

ΙΚΑΡΙΑ 5139 9736 52,78%

ΣΥΝΟΛΟ 103.998 197902 52,55%

{Οι πληθυσμοί είναι με βάση τις απογραφές που έχουν γίνει και αφορούν τα εμβόλια της 2ης δόσης. Στον πληθυσμό της Ικαρίας προσθέσαμε και αυτόν των Φούρνων και στον πληθυσμό της Λέσβου τον Άγιο Ευστράτιο και της Χίου των Οινουσσών και των Ψαρών.}.

πηγή: ikarianews.net/archives. Δηλαδή, σύμφωνα με τα επίσημα αυτά στοιχεία οι μισοί κάτοικοι του Β.Αιγαίου είναι ανεμβολίαστοι!!!

Εδώ κι αν είναι άξιο απορίας το χαμηλό ποσοστό δεδομένου ότι οι ακρίτες μας στην πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι, νοικοκυρές και συνταξιούχοι που συνεχώς διαμαρτύρονται για ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στα νησιά τους-με το δίκιο τους-, αλλά τώρα τους βλέπουμε στους λογαριασμούς τους στο facebook μέσα στην τρελή χαρά να διασκεδάζουν και να κολυμπούν από τον Μάη. Αρρακτοί στις πλατείες, ταβερνάκια κλπ λες και ζουν σε άλλο κόσμο. Δεν φοβούνται; Τα νούμερα του πίνακα αποδεικνύουν ότι για την αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά δεν φταίει …μόνο ο τουρισμός όπως κατηγορεί την Κυβέρνηση μερίδα της αντιπολίτευσης.

Ο πίνακας δημοσιεύθηκε πριν δυο μέρες, τα κρούσματα στα συγκεκριμένα νησιά συνεχώς αυξάνουν.

Κι όχι μόνο στα νησιά. Σε όλη τη χώρα το ίδιο συμβαίνει. Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κι οι μισοί –κι εκεί-, οι κάτοικοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί;

Στη χώρα μας σύμφωνα με χτεσινή δήλωση ιατρού χρειάζεται ο εμβολιασμός τουλάχιστον 1.000.000 ακόμη πολιτών για να επιτευχθεί το λεγόμενο τοίχος ανοσίας. Και πότε θα εμβολιαστεί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό πολιτών; Περιμένουν –λέει-, όταν επιστρέψουν οι αδειούχοι από τα νησιά να πάνε να εμβολιαστούν… Εδώ που τα λέμε τι να κάνει κι η Κυβέρνηση; Με την βία δεν γίνεται να οδηγήσεις κάποιον σε εμβολιαστικό κέντρο και δεν πιστεύω ότι τα μέτρα που επιβάλλει τώρα στους ανεμβολίαστους θα επιφέρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί μιλάμε για τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Το άρθρο μου δεν αποσκοπεί στην κριτική για τα λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης από την Κυβέρνηση. Το άρθρο αυτό αποσκοπεί στο να εκφράσω τις απορίες μου σχετικά με την στάση των συμπολιτών-αντιρρησιών του εμβολίου.

Δεν πιστεύω ότι ο λαός μας είναι δειλός και φοβάται μια ένεση. Η μισή Ελλάδα δειλή; Από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στα αστικά κέντρα τα κατοικεί -για να είναι κοντά στους γιατρούς όπως λένε οι απλοί άνθρωποι -,να έχουν δηλαδή εύκολα πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Με το παραμικρό πολλοί τρέχουν για σειρά εξετάσεων. Γνωστά αυτά. Τότε λοιπόν προκύπτει μια απορία. Αυτοί οι άνθρωποι που μόλις ανοίξει η μύτη τους τρέχουν στο Ωνάσειο δεν φοβούνται τον κορονωϊό;

Δεν γίνεται η μισή Ελλάδα να είναι δειλή ή ηλίθια. Τότε ποια η εξήγηση του γεγονότος;

Οι νεκροί -παρά την καλή προς το παρόν  νοσοκομειακή περίθαλψη- ανέρχονται ήδη στους 13.500 συμπολίτες μας. Μεγάλος αριθμός.

Η αμφισβήτηση, οι συζητήσεις για την διάρκεια ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια, κι ότι άλλο αφορά το ευαίσθητο και συνάμα θανατηφόρο θέμα της πανδημίας όπως η φτώχεια που αυξήθηκε κατακόρυφα και τα ψυχολογικά προβλήματα δεν είναι το αντικείμενο του άρθρου, θέματα καυτά αλλά όχι του παρόντος.

Πηγαίνουν λοιπόν, συνεργεία εμβολιασμού σε ακριτικά νησιά και απόμακρα χωριά κι οι πολίτες τα διώχνουν. Υπάρχει και το δικαίωμα επιλογής εμβολίου , δεν υπάρχει συνωστισμός και ταλαιπωρία στα αστικά κέντρα κι όμως, άδεια τα εμβολιαστικά κέντρα…

Μετά από μία σειρά διαδηλώσεων κατά του εμβολίου που έγιναν στα αστικά κέντρα πριν ένα περίπου μήνα οι διαδηλωτές στοχοποιήθηκαν σαν χρυσαυγίτες, ακραίοι Ορθόδοξοι ή αναρχικοί. Η μισή Ελλάδα;

Άποψη μου ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αντιληφθεί το πρόβλημα της αρνητικής θέσης των πολιτών για εμβολιασμό συντομότερα και να στραφεί σε ταχύτερη αντιμετώπιση του. Προτίμησε τη λύση της ενημέρωσης, πλύσης εγκεφάλου και τρομοκράτησης. Απέτυχε γιατί ο  χρόνος έτρεχε ενώ  το όριο του απαιτούμενου ποσοστού εμβολιασμένων για το τοίχος ανοσίας δεν ανέβαινε.

Τώρα με σκληρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων προχωρά σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει. Ποιους;

<Ο λαός είναι σοφός>, λέει μια παλιά παροιμία…

Κι αν το δίκιο το έχει ο μισός ανεμβολίαστος λαός;

Φωτογραφία από το διαδίκτυο.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.