“Γιατί θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ” του Γιάννη Παληού

Δε χρειάζονται οι αστρολόγοι των πρωινάδικων για να γνωρίζουμε προκαταβολικά και με απόλυτη σιγουριά τι θα συμβεί μέσα στην επόμενη τετραετή κοινοβουλευτική περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας:

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί η οργή πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα. Γιατί μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές. Γιατί παρά τις διαφορές τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΡΑ 25 συμφωνούν στα «μεγάλα». Τσακώνονται για το «ποιος» και «πώς» θα κυβερνήσει, αφού η πολιτική που θα ασκήσουν είναι δεδομένη.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ.  Για να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια που ετοιμάζουν. Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στην εγχώρια και διεθνή ελίτ. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, θα είναι το μόνο κόμμα που θα σταθεί δίπλα στο λαό, για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, να διατηρήσουμε τα κεκτημένα του περασμένου αιώνα και να τα διευρύνουμε: Την 8ωρη δουλειά, τις 5 μέρες την εβδομάδα για μισθούς ανθρώπινους και όχι “κατώτατους”,”υποκατώτατους,” “βοήθημα”, “ανταποδοτικούς” και όλα τα  παρατσούκλια για τη λέξη “ψίχουλα”, που δεν τολμούν να προφέρουν.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ θα είναι το μόνο κόμμα στην τετραετία όπου δεν θα γίνεται το “έλα να δεις”: Μπες – βγες απογοητευμένων βουλευτών, ρουσφέτια σε “ημέτερους”, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα. Από τους υπόλοιπους χορτάσαμε “εξεταστικές επιτροπές”, και “μαχαίρια που φθάνουν βαθειά στο κόκαλο”, ενώ δεν ξύνουν ούτε την επιδερμίδα εξουσίας.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί είμαι σίγουρος  ότι θα εξακολουθήσει να παλεύει με συνέπεια για την κατάργηση των συμφωνιών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των ελληνικών κυβερνήσεων, που στήριξαν και στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, εγκλωβίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα και τα νησιά. Γιατί από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στη ΒΙΑΛ και τη δομή φυλακής ψυχών που θέλουν να επιβάλουν στο Θόλος. Γιατί πάλεψε σταθερά για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ταυτόχρονα με τις ανθρώπινες συνθήκες παραμονής τους στα νησιά, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί θα παραμείνει το μόνο κόμμα που θα λέει τα μνημόνια “μνημόνια» και όχι “επιτήρηση” και “αναγκαία μέτρα”, την ΕΕ “λυκοσυμμαχία” και όχι “ήπειρο της ελευθερίας”, τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, “βάσεις του θανάτου μας” και όχι “φρουρούς του δυτικού πολιτισμού”, τα νησιά μας νησιά του Αιγαίου και όχι “ΝΑΤΟϊκά νησιά”, τους ναζί “πράκτορες του κεφαλαίου” και “εγκληματίες” και θα καταψηφίζει νόμους, που θα χαϊδεύουν και θα αθωώνουν τη Χρυσή Αυγή.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι το μόνο κόμμα που όταν λέει “ανάπτυξη” εννοεί “ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων” και όχι “χαρούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλουσίων, στην πλάτη των εργαζομένων”.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί τα μέλη και οι οπαδοί του  θα εξακολουθήσουν να έχουν ξεσκέπαστο το πρόσωπο τους, χωρίς καμιά άλλη πολιτική κουκούλα, γιατί διακρίνονται για την εντιμότητα  τους, την πίστη στα ιδανικά τους , έχουν αίσθημα προσφοράς στην υπόθεση της προόδου και στο κοινό καλό, αποστρέφονται κάθε αδικία, είναι ανιδιοτελής και έχουν αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι η ψήφος τους θα μείνει στη θέση της, γιατί δεν θα είμαι “κοψοχέρης” την επόμενη ημέρα επειδή ο,τι υπόσχεται το κόμμα προεκλογικά θα γίνει και μετά τις εκλογές: Η ψήφος μου θα πιστωθεί στην ενίσχυση των αγώνων για την ουσιαστική ανακούφισή του λαού.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο η σταθερή άρνησή του να στηρίξει τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου όπως κι αν παραπλανητικά ονομάστηκαν. Γιατί έχει πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης μαζί με την εργατική τάξη και το λαό και όχι απέναντί τους σαν τους διάφορους “σωτήρες”.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί όσοι το καλούν σε προοδευτική τάχα κυβέρνηση αρνούνται πεισματικά τις άμεσες προτάσεις του, ακόμα και όταν είναι αντιπολίτευση!

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί και μόνο η άρνηση όλων τους στην τροπολογία του ΚΚΕ για την παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, οι δίκες των κομμουνιστών που υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού, δείχνουν πόσο εχθρική στάση κρατούν απέναντι στα συμφέροντά μας.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!”.

 

Θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί “Μόνοι τους και όλοι μας!”.

 

Και θυμηθείτε ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος  αναγνωρίζεται.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.