Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τα Χριστούγεννα και οργανώνει δράσεις για παιδιά, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Ειδικότερα:

  • Τρίτη 10 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30)

«Κόκκινη κλωστή μπλεγμένη» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Τι συμβαίνει στο μαγισσοσχολείο όταν οι Μάγισσες μπερδεύουν τα μαγικά ραβδάκια τους; Η τεμπελιά, η ζήλια και η βαρεμάρα μπαίνουν σε κάθε γωνιά του σχολείου. Όλα γίνονται άνω-κάτω! Η θεατρική ομάδα πασπARTού θα παρουσιάσει σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την παιδική θεατρική παράσταση «Κόκκινη κλωστή μπλεγμένη», βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι της Ειρήνης Σταματίου.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία και επιμέλεια παράστασης: Φάνια Βαλάση

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνα Μαρτίνη, Γιάννης Μπάμπαλης, Ματίνα Ταραζή, Φάνια Βαλάση

Διάρκεια: 60 λεπτά

  • Κυριακή 15 Δεκεμβρίου (ώρες 11:30-13:30)

«Χριστούγεννα όπως παλιά» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Σε συνεργασία με το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων, το ΠΙΟΠ διοργανώνει ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών. Με απλά υλικά και χαρούμενη διάθεση οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά στολίδια για να στολίσουν τον χριστουγεννιάτικο σχίνο.

Παράλληλα, παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών, θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα καράβια, σε ένα εργαστήρι που στόχο έχει να κρατήσει ζωντανή τη λαϊκή μας παράδοση. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τρισδιάστατα καραβάκια, τα οποία θα διακοσμήσουν στη συνέχεια με ακρυλικά χρώματα. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη θεατρική παράσταση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.