Γιόρτασαν στα Καρδάμυλα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πλατεία Μαρμάρου  η εκδήλωση του Πολιτιστικού Τομέα σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Καρδαμύλων.

Από νωρίς το πρωί τα παιδάκια κατέκλυσαν την πλατεία για να συμμετάσχουν στις δημιουργικές κατασκευές ενώ  .Σταματία Μαυρίκου (εκπαιδευτικός) ζωγράφισε στα προσωπάκια τους  όμορφα σχέδια. Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή βασιλόπιτας με Καρδαμυλίτικο τελετουργικό παρουσία του χωρικού Αντιδημάρχου Σιδέρη Ντομάτα και του Αντιδημάρχου Πρόνοιας Γεωργίου Πατεριμού .

Στην εκδήλωση συμμετείχε  ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη «Ο ΦΑΡΟΣ» , μέλη του οποίου διάβασαν  το διαδραστικό παραμυθοπαίχνιδο ” Το όνειρο του δωδεκάμερου” του Γ. Θεοτοκά , , και “η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι”.

Η Ανεζούλα Κατσιμπιρη μίλησε για τα έθιμα του δωδεκαημέρου και αφηγήθηκε σε μικρούς και μεγάλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο “Το νήμα της Ανεζούλας” και “Η Ζαχαροπλάστισσα και τα ξωτικά” .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα των Καρδαμύλων και της Χίου με τη συνοδεία  ζωντανής μουσικής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.