Γκρεμίζεται το Τελωνείο Χίου και οι Υπηρεσίες του μεταφέρονται στην Οδό Λάδης .

Αυτό δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Ι. Ξενάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Αιγαίου “Χωρίς φόβο αλλά με πάθος” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κ. Κυδώνης.

Στα πλαίσια της ευρύτερης ανάπλασης στην πόλη της Χίου η οδός Καρπασίας, πίσω από το Δημαρχείο, θα φθάσει μέχρι το Λιμάνι αφού προηγουμένως κατεδαφισθεί το κτίριο του Τελωνείου. Έτσι το Κάστρο θα έχει και πάλι, οπτική τουλάχιστον, “πρόσβαση” στην θάλασσα. Θα γίνει και πάλι ορατό ένα μεγάλο τμήμα του από τους επιβάτες των πλοίων αλλά και από τους περιπατητές της Προκυμαίας ενώ οι Υπηρεσίες του Τελωνείου θα μεταστεγαστούν στο  ισόγειο του Δημοτικού κτιρίου  στην οδό Λάδης μετά από κατάλληλη διαμόρφωση. Στους επάνω ορόφους θα βρουν στέγη διάφορες υπηρεσίες του Δήμου που είναι “νομάδες” ή ασφυκτιούν στα γραφεία τους.

Σε άλλες ειδήσεις που βγήκαν από την συνέντευξη αυτή ξεχωρίζουμε την δημιουργία περίπου οκτακοσίων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του Ριζαρίου  με την ενοικίαση τεσσάρων στρεμμάτων γης αλλά και με την αξιοποίηση της παλαιάς Λαχαναγοράς-το γνωστό μας Παζάρι.

Όλα τα καταστήματα περιμετρικά του Κήπου θα απομακρυνθούν ενώ εσωτερικά το επίπεδο του Κήπου θα υπερυψωθεί. Όσον αφορά  το σιντριβάνι στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα(Βουνακίου) εκτιμά ότι θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου .

Και μια πολύ ευχάριστη είδηση για τους κατοίκους των Λιβαδίων αφού το έργο της ανάπλασης στην περιοχή του Βούρειου “σώθηκε” την τελευταία στιγμή μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθειες ενώ όπως είπε ο κος Ξενάκης  “θα γίνει ένα έργο παρόμοιο με αυτό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φάρκαινας “.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Γκρεμίζεται το Τελωνείο Χίου και οι Υπηρεσίες του μεταφέρονται στην Οδό Λάδης .”

  1. Γιώργης Ε Σεζενιας

    Αγαπητέ κύριε διευθυντή της Χιώτικης Διαφα νειας εμείς οι κάτοικοι της Κατάβασης και γενικά της Αμανής πότε θα μπορούμε να δούμε τηλεόραση;Γιατί πρέπει να αναγκασθουμε να βάλω με nova αφού πληρονουμε tv σε κάθε λογαριασμό ΔΕΗ;Υπάρχει υπεύθυνος για το θέμα;νομίζω ότι να πληρώνεις και να μην βλέπεις είναι τουλάχιστον αντισυνταγματικό ,θα ήθελα να το ψάξετε γιατί μας κοροϊδεύουν όπου και να πήγαμε.Ευχαριστω.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.