Γ. Οικονόμου: Αδιέξοδη η στρατηγική της Τουρκίας – Είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση

Στην ενεργειακή κρίση και στις τουρκικές προκλήσεις αναφέθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ υπάρχουν κάποιοι που προσποιούνται ότι είναι ελληνικό. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιμένει σε ψέματα για την ενέργεια. “Αντίθετα απ’ ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στην ενεργειακή στήριξη των πολιτών της” είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν πιο φθηνό ρεύμα σε σχέση με τους ευρωπαίους και τόνισε ότι οι αποκοπές ρεύματος είναι λιγότερες φέτος από ό,τι πριν την ενεργειακή κρίση.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση, για να λύσει το πρόβλημα της λίστας αναμονής χειρουργίων στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», έχει προκηρύξει θέσεις αναισθησιολόγων και κάνει τις απαραίτητες κινήσεις.

Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, ενώ αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Τουρκία συνεχίζει να διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή αλλά και τον Καύκασο», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. «Χρησιμοποιεί γλώσσα επιτιθέμενου απειλώντας ότι θα έρθει νύχτα. Εγείρει ανυπόστατες διεκδικήσεις στο Αιγαίο, απειλεί την Ελλάδα αναγάγοντας σε casus belli την επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων νησιών όπως η Χίος και η Ρόδος. Κλιμακώνει την επιθετική της ρητορική. Επιδίδεται συνεχώς σε εκστρατεία παραπληροφόρησης, επιχειρεί πολλαπλές παραβιάσεις της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα και τον αέρα».

Πρόσθεσε ότι όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός «τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την ειρήνη αλλά και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα πόλεμο στην Ουκρανία και προσέθεσε χαρακτηριστικά: οι τουρκικές αξιώσεις στην κυριαρχία των νησιών της Ελλάδος είναι αβάσιμες και απαράδεκτες. Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους ξεπερνά την κόκκινη γραμμή για όλους τους Έλληνες. Και ως πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν θα συμβιβαστώ ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μου. Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί bullying από κανέναν».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η στρατηγική της Τουρκίας είναι αδιέξοδη και τόνισε ότι στόχος της Αθήνας είναι να αποδομεί την επιχειρηματολογία της βασιζόμενη στο Διεθνές Δίκαιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.