Γ. Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό προστατεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων

Τα πρόσφατα περιστατικά με τους Tούρκους ψαράδες στο Αιγαίο κλήθηκε να σχολιάσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Μετά από ένα διάλειμμα κάποιων μηνών», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι φανερό ότι ο κ. Ερντογάν επιστρέφει όχι μόνο στη ρητορική της έντασης αλλά και σε πράξεις που προκαλούν ένταση, όπως τα συγκεκριμένα περιστατικά με τους ψαράδες. Δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, είναι μια διαχρονική στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, ιδίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Όμως, το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται παντού και προστατεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων ψαράδων. Είναι σημαντικό ότι στα τελευταία δύο χρόνια, έχουν μειωθεί περίπου στο 50% τα περιστατικά παρενόχλησης. Από 898 το 2019, το 2021, μέχρι σήμερα, έχουμε 420. Κάτι που οφείλεται στην αυξημένη επιτήρηση, στα άμεσα αντανακλαστικά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και στα νέα πλωτά μέσα και τον σύγχρονο εξοπλισμό που προμηθευτήκαμε».

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι για τα περιστατικά αυτά η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία οφείλει να επιβάλει κυρώσεις. Επιπροσθέτως, η χώρα μας έχει προβεί και σε διάβημα, διότι θέλουμε να γίνει γνωστό το τι ακριβώς επιχειρεί να κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, «κινείται σε δύο επίπεδα. Στο Διπλωματικό, για να αναδείξει για μια ακόμη φορά τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και στο επιχειρησιακό, όπου προασπίζουμε τον Εθνικό χώρο και τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.