Δέκα νέες βιβλιοθήκες σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου της Χίου

1374 βιβλία, 10 σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 10 πολυμηχανήματα (Εκτυπωτής – Σαρωτής – Αντιγραφικό) και 10 βιντεοπροβολείς συνολικού κόστους 30.000 ευρώ συνθέτουν τις δέκα  νέες σχολικές βιβλιοθήκες σε ισάριθμες εκπαιδευτικές δομές του Δήμου της Χίου, στα πλαίσια της προσπάθειας  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, της διεύρυνσης των γνώσεων των μαθητών-τριών μας, αλλά και της όξυνσης της φαντασίας τους, που καλλιεργείται ιδανικά μέσα από την επαφή με το βιβλίο. Και, φυσικά, το βιβλίο, στο οποίο το νησί μας η Χίος έχει παράδοση αιώνων (βλ. Βιβλιοθήκη Κοραή, πλειάδα Χιωτών συγγραφέων βιβλίων κ.ά.).

Οι δέκα βιβλιοθήκες θα δημιουργηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των δύο μηνών (έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις με τους Χιώτες προμηθευτές) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου και στο Δημοτικό Σχολείο Νενήτων στο πλαίσιο του έργου «Δράση εξοπλισμού των Δημοτικών σχολείων ενταγμένων στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (Αύγουστος 2018), που ήταν με τη σειρά του ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός στόχος της δράσης είναι να βρίσκουν οι μαθητές μας όλες εκείνες τις πληροφορίες που απαιτούνται σε μια σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ολοκλήρωση του έργου, που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα, με ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου, είναι απόρροια της άψογης συνεργασίας του νυν Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου κ. Κωνσταντίνου Γεωργ. Καρατζά και της πρώην Προέδρου κ. Ειρήνης Ψύλλου με τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, τους Διευθυντές-ντριες των εμπλεκόμενων σχολείων και των υπαλλήλων της Σχολικής Επιτροπής. Σημαντικότατη ήταν, τέλος, και καταλυτική (για να μην χαθεί) η συμβολή στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου της Χίου κ. Γεωργίου Πατεριμού.

Εκ μέρους της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.