Δέντρο, μαστιχόδεντρο και Ιστορία Τέχνης – Εικαστικά εργαστήρια στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Δέντρο, μαστιχόδεντρο και Ιστορία Τέχνης», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 (ώρες 09:00 και 11:00 αντίστοιχα).

Το δέντρο, ως σύμβολο, αναπαρίσταται σε έργα τέχνης αναδεικνύοντας τη σημασία της φύσης και τη σύνδεσή της με τη ζωή του ανθρώπου. Στο νησί της Χίου, το μαστιχόδεντρο αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο για την ιδιαιτερότητα του τόπου, τη σχέση των κατοίκων με το περιβάλλον, τις δυναμικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της κοινότητας, αλλά και στο πεδίο της εργασίας και της οικονομίας. Ένα δέντρο απόλυτα συνδεδεμένο με τους κατοίκους, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητά του, μέσα από τη συζήτηση, τη μελέτη και τη δημιουργία έργων ζωγραφικής, παρουσιάζοντας στους μαθητές διάσημες αναπαραστάσεις δέντρων.

 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.