Δήμαρχος Χίου: Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δοθούν οι αποζημιώσεις στο Χαλκειός για τις ζημιές από το Μεταναστευτικό

Παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Χίου κος Σταμάτης Κάρμαντζης στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου» για το θέμα των αποζημιώσεων στο Χαλκειός από τις ζημιές που έχουν υποστεί  από το μεταναστευτικό .

Όπως δήλωσε στον Κώστα Κυδώνη, οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να δίνονται στους δικαιούχους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αφού  χρειάστηκαν να γίνουν κάποιες αλλαγές στο ΦΕΚ για τις προϋποθέσεις  και τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Το ΦΕΚ διορθώθηκε, έχει έρθει εδώ και ένα μήνα , έχει περάσει από την επιτροπή και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι πληρωμές στους δικαιούχους. Ξέρετε, εμείς κάνουμε τους ενδιάμεσους. Δεν είναι δική μας δουλειά αλλά έχουμε αναλάβει την ευθύνη να το φέρουμε εις  πέρας. Έχει βοηθήσει πολύ και ο Υπουργός μας, ο κος Μηταράκης. Όλα θα δρομολογηθούν στην κατεύθυνση που πρέπει.»,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Κάρμαντζης.

Για την 30η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι «οι αντιπολιτεύσεις είναι γνωστό πλέον, μετά από δύο χρόνια, πως λειτουργούν. Η μόνη λύση είναι ο νέος εκλογικός νόμος που θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές. Στο προηγούμενο  Δημοτικό Συμβούλιο μας ταλαιπώρησαν επί μιάμιση ώρα επιμένοντας στα 1500 Ευρώ που ξοδέψαμε για τα μάρμαρα του συντριβανιού στην Πλατεία Βουνακίου νομίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα συντριβανάκι στην αυλή του σπιτιού μας.

Ας πάνε να δούνε τους ηλεκτρολογικούς πίνακες κάτω από την εξέδρα, που σου δίνουν την εντύπωση ότι είσαι σε κάποιο διαστημόπλοιο, και μετά ας μιλήσουν. Μας ταλαιπώρησαν, για να είμαι ακριβής, ο κος Καραβασίλης,  για  τον ιστό της Σημαίας που θα τοποθετήσουμε στο λιμάνι. Ρώτησε αν έχει άδειες από την Αρχαιολογία, από τον Πάπα της Ρώμης, από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κτλ. Εμείς θα προσπαθήσουμε η σημαία να τοποθετηθεί σε μόνιμο ιστό μέχρι την εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Έχουμε ήδη πάρει άδεια από την Υ.Π.Α. για ιστό 25 μέτρα αλλά εμείς θα τον κάνουμε 22 μέτρα. Εκεί θα έχουμε αναρτημένη μια μικρή Σημαία συνεχώς και στις Εθνικές μας Εορτές μια πολύ μεγαλύτερη.»

Για τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε στο 30ο Δημοτικό Συμβούλιο ο κος Κάρμαντζης ανέφερε «το Ρεξ, την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, έργα οδοποιίας, παρεμβάσεις σε σχολεία, το οπεν μαλ στις καθέτους της Απλωταριάς, το  ρέμα της Αγίας Ειρήνης,  το Κολυμβητήριο, άλλα Αθλητικά έργα  και γενικά μια κοσμογονία έργων που θα γίνουν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και που να τα απαριθμήσουμε και μόνο θα χρειάζονταν 2 με 3 ώρες.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.