Δήμος Οινουσσών: Στεκόμαστε με σεβασμό και τιμή ενώπιον των εκπαιδευτικών μας

Μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα το βράδυ της Τρίτης 5 Μαρτίου ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ κι η δημοτική αρχή παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του υπηρετούντος στις Οινούσσες εκπαιδευτικού προσωπικού α’ και β’ βαθμού.
Το «παρών» έδωσαν οι διευθύντριες, καθηγητές/τριες, δασκάλες και νηπιαγωγοί, που χάρηκαν το καθιερωμένο γεύμα, διασκέδασαν, ύψωσαν τα ποτήρια κι αντάλλαξαν ευχές χρωματίζοντας με κέφι και χαμόγελο την εξαιρετικά θερμή βραδιά. Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή μάχεται σθεναρά για τα θέματα της εκπαίδευσης και διεκδικεί ίσες ευκαιρίες για μάθηση με έμφαση στα ακριτικά μας σχολεία. «Επιτύχαμε ν’ ανακτήσουμε τη θεσμική κάλυψη κι είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε και πάλι το εκπαιδευτικό επίδομα στους αναπληρωτές» είπε ο Γ. Δανιήλ, ενώ συνεχάρη καθηγητές/τριες και δασκάλες διότι το έργο τους δεν σταματά στο στενό μαθησιακό πλαίσιο. «Έχετε εντρυφήσει σε σοβαρά ζητήματα της εποχής μας: κλιματική αλλαγή, σχολικός εκφοβισμός, ισότητα των φύλων και φέρατε με επιτυχία σε πέρας τον θεσμό του πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είπε ο Δήμαρχος και προέτρεψε να συνεχίσουν να εμποτίζουν τις ψυχές των παιδιών με τιμή στην πατρίδα, προσήλωση στην επιστήμη και τον πολιτισμό, σεβασμό στον άνθρωπο και τις αξίες της ζωής.
«Νοιώθουμε μια αόρατη αγκαλιά, νοιώθουμε κι εμείς Αιγνουσιώτες» είπε στην σύντομη ευχαριστήρια αντιφώνησή της η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκ. Τάξεων κα Λυδία Πετρίδου κι ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και των κοινωφελών φορέων του τόπου σε κάθε ανάγκη των εκπαιδευτηρίων. Πάντα ν’ ανταμώνουμε ήταν η ευχή κι υπόσχεση όλων των παρευρεθέντων, που απόλαυσαν την συνεστίαση μέχρι αργά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.