Δασοκομάντος στη Χίο

Ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων αποκτά η Χίος, μια εκ των 10 περιφερειών όπου ιδρύεται αντίστοιχη μονάδα.

Οι δασοκομάντος θα έχουν ως αποστολή τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, την υποστήριξη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, τη συνδρομή στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές καθώς και τη συνδρομή σε αστικά συμβάντα έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση.

Για την κάλυψη και την στελέχωση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων αυξάνονται οι οργανικές θέσεις και βρίσκεται ήδη στον αέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη πανελλαδικά 650 ατόμων.

Σχετικά με τη μονάδα της Χίου ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου Κ.Τοκαλάκης ανέφερε ότι η κατανέμει των θέσεων θα γίνει μετά την εκπαίδευση τους και αναμένεται να βοηθήσουν  σημαντικά στο έργο της δασοπροστασίας στο νησί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.