ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022 “ΜΗ  ΜΙΛΑΣ, ΜΗ  ΓΕΛΑΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ  Η  ΕΛΛΑΣ” του Αριστείδη Ζαννίκου

 

Η απλή αναλογική, ως εκλογικό σύστημα, θεωρητικά, είναι το πιο δίκαιο. Δυστυχώς, στην πράξη, εμφανίζει μιά σοβαρή αδυναμία:

–  Οι Κυβερνήσεις συνεργασίας που προκύπτουν, δεν είναι ανθεκτικές στο χρόνο, είναι δυσκίνητες, δυσλειτουργικές και, συνήθως, αναποτελεσματικές.

Δυστυχώς για την Πατρίδα μας, αυτό το εκλογικό σύστημα, θα ισχύσει (για πρώτη φορά Μεταπολιτευτικά) κατά τις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.

Με οξυμένα τα προβλήματα ενέργειας, ακρίβειας και διεθνών σχέσεων, με τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο σε εξέλιξη και τη νέα αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, κυρίως όμως με την Τουρκική ηγεσία να μας απειλεί καθημερινά με πόλεμο, είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι που εκφράζονται για πιθανή, μακρόσυρτη ακυβερνησία στη Χώρα μας, αν δεν μπορεί να συγκροτηθεί μετεκλογικά τάχιστα βιώσιμη και ισχυρή Κυβέρνηση.

Η, προ μηνών, αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και η, δημοσκοπικά εμφανιζόμενη αύξηση της εκλογικής του δύναμης, δημιούργησε την προσδοκία ότι, προς αποφυγή του κινδύνου παρατεταμένης ακυβερνησίας, θα καθίστατο δυνατή η συγκρότηση συμμαχικής Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

΄Ομως, με δήλωσή του (προ καιρού), ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθάρισε ότι, το ΠΑΣΟΚ δεν θα “βάλει πλάτη” για να ξαναγίνουν Πρωθυπουργοί είτε ο Κυριάκος είτε ο Αλέξης. Άκρως απολίτικη η δήλωση, με απλά λόγια λέει το εξής:

–  Αν θέλετε να “βάλω πλάτη”, θα πρέπει να κάνουν “στην άκρη” τόσο ο ένας όσο και ο άλλος αρχηγός, αυτοχειριαζόμενοι πολιτικά, ή, σε αντίθετη περίπτωση, ας τους “κάνουν στην άκρη” τα ίδια τους τα Κόμματα !!

Προφανώς, ο Νίκος υπαγορεύει (και μάλιστα προεκλογικά) όρους, μήπως και “απαλλαγεί” από δύο ενοχλητικούς αντιπάλους που συνεχίζουν να “ψαρεύουν” στο χώρο του, κάποτε, κραταιού ΠΑΣΟΚ, ή μήπως επιτύχει (εκβιάζοντας) τη συγκρότηση τρικομματικής Κυβέρνησης (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

Τώρα, μετά την (ξαφνική) αποκάλυψη της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κάθε πιθανότητα συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., καθίσταται τελείως αδύνατη, τουλάχιστο όσο αρχηγός αυτής θα παραμένει ο Κυριάκος.

Τί έγινε όμως, πώς έγινε και γιατί έγινε, ώστε να φαίνεται ως ο Μητσοτάκης να έχει “αυτοπυροβοληθεί;” Είναι ο ίδιος “αυτόχειρας”; Δική του είναι η “πατάτα”; Αν ναι, είναι άξιος της τύχης του. Ουδείς θα τον λυπηθεί.

Μήπως όμως κάποιος ή κάποιοι του τη “φύλαγαν” και έδρασαν εκ του ασφαλούς προβοκατόρικα;

Αν ναι, ποιοί άραγε κρύβονται πίσω από την περσινή παρακολούθηση που αποκαλύφθηκε μόλις τώρα; Εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κυριάκου; Διόλου απίθανο. Μυστικές Υπηρεσίες εχθρικού η (γιατί όχι;) συμμαχικού Κράτους; Ποιοί έχουν “παράπονα” από τη μοιρασιά της πίτας των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων;

Είπε κάποιο “όχι” ο Κυριάκος σε ισχυρή σύμμαχη Χώρα και ενόχλησε; Μήπως είναι “δάκτυλος” μεγάλων (ντόπιων και μη) επιχειρηματικών συμφερόντων που θα ήταν πιο ικανοποιημένα με αδύναμες, πολυκομματικές Κυβερνήσεις, υπό Πρωθυπουργό της απολύτου αρεσκείας τους;

Σχετίζονται, όσα ζούμε ή θα ζήσουμε, με τη γνωστή επιθυμία-συμβουλή συμμαχικών Κρατών, να τα “βρούμε” με τον Ερντογάν μέσω συμβιβασμού, ώστε να παραμείνει η Τουρκία στην Δυτική οικογένεια; Τί απ’ αυτά συμβαίνει;

Την απάντηση πιθανά δεν θα τη μάθουμε ποτέ. Μπορούμε απλώς να την εικάσουμε από τις ό,ποιες εξελίξεις. Προσώρας, ο νέος οδηγός του φρεσκοβαμένου και αναπαλαιωμένου πράσινου “ημιφορτηγού”, γκαζώνει στο φρύδι ενός γκρεμού, μήπως και πλησιάσει την προπορευόμενη μπλέ “νταλίκα” και το πολύχρωμο “φορτηγό” που την ακολουθεί.

Στο τζάμι του πράσινου “ημιφορτηγού”, εμπρός και ψηλά, μια αυτοκόλλητη επιγραφή, γράφει με κεφαλαία γράμματα: “ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ”.

Το ημερολόγιο δείχνει 15 Αυγούστου 2022. Ο κόσμος των πιστών ευρίσκεται στις Χριστιανικές εκκλησίες. Ντόπιοι και ξένοι, κουρασμένοι από την διετή καραντίνα του κορωνοϊού, απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Ξεκουράζονται και γλεντάνε, μη πολυασχολούμενοι με τις “κόντρες” των τριών οδηγών που γίνονται, όχι σε κάποια λεωφόρο, αλλά στο χείλος ενός γκρεμού !!!

Την ίδια ώρα, από τα ανοιχτά παράθυρα ενός παλιού Ντάτσουν, ηχεί στη διαπασών η γνώριμη φωνή του Γιώργου Νταλάρα που τραγουδά το “Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς….”

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες ό,που γης “Χρόνια Πολλά”. “Καλή φώτιση” στους (ανιστόρητους;) ηγέτες του τόπου. “Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ” ως μόνη “ΕΛΠΙΣ” κάθε πιστού Χριστιανού και, συνάμα, Πατριώτη.

Βροντάδος 15 Αυγούστου 2022

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.