Δεμένα τα πλοία σήμερα στα λιμάνια – 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Ξεκίνησε από τις 6.00 π.μ. η 24ωρη απεργία της ΠΝΟ, με χρόνια αιτήματα των ναυτεργατών, που μένουν ανικανοποίητα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα είναι, σήμερα, Δευτέρα, τα πλοία της ακτοπλοΐας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα.

Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων συναντήθηκαν με στελέχη της Ένωσης των ακτοπλόων για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά δεν υπήρξε λύση.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που αντιπρότεινε αυξήσεις 5%.

Στην απεργία της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.). Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.