Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ερντογάν μαζί με δεκαμελή αντιπροσωπεία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παιδί του πανέξυπνου και έμπειρου πολιτικού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έβλεπε 50 χρόνια μπροστά από την εποχή του είχε καταλάβει το παιχνίδι του Σουλτάνου ότι μετά τις διεθνείς συναντήσεις του με ηγέτες άλλων εθνών ενώ συμφωνούν στο τέλος βγαίνει μέσα από το αεροπλάνο του και λέει ότι του καπνίσει σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Γι’ αυτό ήταν παρόντες στην συνάντηση και άλλα μέλη της Κυβέρνησης ένθεν και εκείθεν.
Γι’ αυτό ο Σουλτάνος μην μπορώντας να μας φλομώσει με τα ψέματα του δεν προέβη σε δηλώσεις και ανακοινώσεις και αμέσως κάλεσε το υποτιθέμενο Δημοκρατικό κοινοβούλιο του με εθνικιστές κορώνες εναντίον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του Μητσοτάκη και ψήφισαν την άνομη συμφωνία με την Λιβύη και μάλιστα με τον υπήκοο Τούρκο πρωθυπουργό ενός τμήματος της Λιβύης που ασκεί τα καθήκοντά του μέσα από πλεούμενο και περιφέρεται γύρω τριγύρω.
Μετά όλες τις εξελίξεις στην γεωπολιτική ατμόσφαιρα της γειτονιάς μας ο Μητσοτάκης θα πρέπει στην συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου 2020 στον Λευκό Οίκο να του δώσει να καταλάβει ότι η Ελλάδα έχει εδώ και χρόνια σταθερή φιλοαμερικανική θέση ακόμη και επί ΣΥΡΙΖΑ και οπωσδήποτε είναι πιο χρήσιμη στις ΗΠΑ απ’ ότι η αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα σε Ρωσία και Αμερική–Τουρκία. Βέβαια η απάντηση στο ερώτημα αυτό από τον Ντόναλντ Τραμπ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν το επόμενο διάστημα θα σκεπάζει η ομίχλη πολέμου το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο . Ευτυχώς αυτές τις μέρες μετά τις τρελές αξιώσεις του Σουλτάνου Ξύπνησαν όλοι οι γείτονες μας και γενικώς όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες και με σοβαρές αποφάσεις και δηλώσεις βάζουν τείχος μπροστά στους παράλογους και παράνομους χάρτες που προβάλει και μοστράρει ο Μεγαλοπρεπής Σουλτάνος που έχει καταληφθεί από το αμόκ της τρέλας και της σχιζοφρένειας!
Στην πραγματικότητα τον έχει πιάσει η μεγάλη ιδέα ότι θα επανέλθει η Οθωμανική αυτοκρατορία και θα γίνει ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής παραβιάζοντας κάθε διεθνές δίκαιο ! Δεν μπορούμε πλέον να λέμε Ας τον τρελό στην τρέλα του . Η κατάσταση έχει σοβαρέψει και είναι επικίνδυνη ίσως κρέμεται από μια κλωστή . Εύχομαι να του βάλουν οι μεγάλοι και ισχυροί της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας μυαλό!
Χίος ξημέρωμα της 12 Δεκεμβρίου 2019 του Αγίου Σπυρίδωνος και εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες που έχω στην οικογένεια μου έξι!
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.