Δεν πτοούνται: Με μποφόρ 29 μετανάστες – πρόσφυγες στον Καρφά

Χιονιάς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίου που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, και οι εισροές από τα παράλια της Τουρκίας δεν σταματούν.

Χθες το πρωί στης 07:30 π.μ., στην περιοχή του Καρφά αποβιβάστηκαν με την βοήθεια φουσκωτής λέμβου 29 μετανάστες – πρόσφυγες,ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Κατά την επιβίβαση τους στα τουρκικά παράλια σε 2 φουσκωτές λέμβους, με περίπου 45 άτομα, σκάφος των Νατοϊκών δυνάμεων που περιπολούσε στην περιοχή, κατ έφερε να αποτρέψει την μία από της δύο λέμβους να περάσουν στα χορικά ύδατα της Ελλάδος και μετά από συνεννόηση με την τουρκική ακτοφυλακή   ρυμουλκήθηκαν ξανά προς τα παράλια της Τουρκίας, ενώ η άλλη συνέχισε την πορεία της για τα παράλια του νησιού μας.

Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex,  δίνοντας την ψυχή τους μέσα στις άσχημες καιρικές συνθήκες διέσωσαν τους επιβαίνοντες και τους οδήγησαν με ασφάλεια στην ακτή όπου τους παρείχαν και τις πρώτες βοήθειες.

162 αφίξεις μεταναστών στην Λέσβο

Τρεις λέμβοι εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας έφτασαν στο βόρειο τμήμα της Λέσβου χτες το πρωί.

Συνολικά περισυνέλεξαν τα σκάφη του λιμενικού και της FRODEX 162 άτομα.

‘Ενα έξω από τη Σκάλα Συκαμιάς με 50 άτομα (ώρα 04.30) και δύο κοντά στα Τσόνια με 111 άτομα (ώρα 06.00 περίπου).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την Παρασκευή έως χτες Σάββατο 23/02/19 460 άτομα έφθασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (συνολικά 10 βάρκες).

Στη ΛΕΣΒΟ 232 άτομα (4 βάρκες)
Στη ΣΑΜΟ 177 άτομα (4 βάρκες)
Στη ΧΙΟ 51 άτομα (2 βάρκες)(Παρασκευή – Σαββάτο)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.