«Δεν υπάρχει κίνδυνος παράτασης του έργου ολοκλήρωσης της Ιωάννου Χρήστου» διαβεβαιώνει ο Ξενάκης

Δεν υπάρχει κίνδυνος να παραταθεί η ολοκλήρωση του έργου της Ιωάννου Χρήστου ανέφερε στην εκπομπή του Κώστα Κυδώνη  “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1″, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Γιάννης Ξενάκης. ” Έχει προκύψει ένα θέμα με την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού που κατέθεσε η ανάδοχος εταιρείας του έργου. Υπάρχει μια καθυστέρηση στην πληρωμή της αλλά λάβαμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης όπου βρίσκεται για υπογραφή το ένταλμα πληρωμής ότι άμεσα θα δρομολογηθεί και θα πληρωθεί ο πρώτος λογαριασμός. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτή την καθυστέρηση, δεν πληρώνει ο δήμος τον ανάδοχο”.

Παράλληλα ο κ. Ξενάκης υπογράμμισε ότι ο ανάδοχος έχει το δικαίωμα της διακοπής εργασιών μέχρι να πληρωθεί και ότι το έργο έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς. “Πιστεύαμε ότι με τον ρυθμό που δούλευαν τα συνεργεία το έργο θα ήταν έτοιμο πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη παράδοση του που είναι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς συνέβη αυτό με την πληρωμή και σημειώνεται καθυστέρηση που όμως δεν οφείλεται σε εμάς”, είπε επισημαίνοντας ότι δεν κινδυνεύει το έργο με παράταση.

Όσον αφορά το έγγραφο περί διακοπής εργασιών της αναδόχου εταιρείας που παρουσίασε ο κ. Κλιαμενάκης στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι δεν είναι ενήμερος και απορεί και ο ίδιος πώς είναι δυνατόν να έχει ενημέρωση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και να μην έχει ο ίδιος ή ο δήμαρχος. ” Ουδεμία ενημέρωση είχα από την τεχνική υπηρεσία για αυτό το αίτημα. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν όπως ισχυρίζεται ο κ. Κλιαμενάκης αλλά λέμε την αλήθεια”. Τέλος ο κ. Ξενάκης αναφέρθηκε και στους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Βιβή Ποταμούση, περί “απόλυτου τίποτα” , χαρακτηρίζοντας τους ανυπόστατους. ” Δεν θα ασχοληθώ με όσα λέει η κα Ποταμούση. Το έργο μας το βλέπει καθημερινά ο Χιώτης όπως το έβλεπε και στη θητεία μου στην Περιφέρεια”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.