ΔΕΥΑΧ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των σχαρών σε όλο τον Δήμο Χίου

Ενόψει της φθινοπωρινής – χειμερινής περιόδου, αφενός προς αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης, η ΔΕΥΑΝ Χίου ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού σχαρών και φρεατίων υδροσυλλογής και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, που βρίσκονται σε ολόκληρο τον Δήμο Χίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Μυριαγκό 5 συνεργεία ιδιωτών εκτελούν το συγκεκριμένο έργο. Οι εργασίες αυτές κρίνονται απαραίτητες σε ετήσια βάση και, κυρίως, πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Στόχος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είναι η διατήρηση των φρεατίων και των σχαρών υδροσυλλογής στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά την περίοδο των επικείμενων βροχοπτώσεων του φθινοπώρου και του χειμώνα. Για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός ζητά και από την Π.Ε. να καθαριστούν οι δρόμοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου ξεκίνησε και τον καθαρισμό των δεξαμενών με στόχο να είναι καθαρές για να αποθηκευτεί το νερό της βροχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.