ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ: Βόλτα στο κέντρο της Χίου με κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

 

 

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόταση του Δήμου Χίου για χρηματοδότηση προμήθειας κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Μετά την πιστοποίηση του ως Bike Friendly Destination o Δήμος Χίου επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι είναι πράγματι ένας προορισμός φιλικός στον ποδηλάτη και στο ποδήλατο, αναλαμβάνοντας δράσεις και προγραμματίζοντας έργα που στόχο έχουν την αύξηση της χρήσης ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις δημοτών και επισκεπτών και την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στο νησί.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων στο Δήμο Χίου. Το εγκριθέν ποσό  επιχορήγησης ανέρχεται συνολικά σε 317.799,53 ευρώ, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

– Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

– Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

– Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.