Δημοτική Αρχή Χίου: Θα ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό ενεργειών για την Νέα Δομή στο Θόλος

 

Στην εξάντληση του νομικού οπλοστασίου και την αντιμετώπιση τυχόν εργασιών στο Θόλος από την ανάδοχο εταιρεία μέσα από σύννομες διαδικασίες, δήλωσε ότι θα πράξει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε, αλλά μέχρι εκεί», σημείωσε ο Δήμαρχος, επιμένοντας, ότι δεν θα προβούν σε έκνομες ενέργειες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μαζί με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη και τον Αντιδήμαρχο- Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Κώστα Βεργίνα.

Διαχώρισε την κατάσταση από αυτήν που διαμορφώθηκε πριν δύο περίπου χρόνια, με τον ερχομό ΜΑΤ στο νησί, για να προχωρήσει η Νέα Δομή στην περιοχή του Αίπους, σημειώνοντας ότι «από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι». Λέγοντας επίσης ότι σήμερα είναι διαφορετικές οι καταστάσεις και επισημαίνοντας την αποφόρτιση των νησιών από πρόσφυγες- μετανάστες.
Παράλληλα επέρριψε την ευθύνη στις αντιπολιτεύσεις για το ότι δεν ψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για χωροθέτηση της Δομής στη θέση Μπαμπακιές, οπότε στη συνέχεια το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επέλεξε την περιοχή του Θόλους.
Σχετικά με τις Νέες Δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο του υπουργείου Μετανάστευσης ο Δήμαρχος Χίου είχε να πει μόνο καλά λόγια, σύμφωνα με τους Δημάρχους αυτών των νησιών.

Πάντως παρά τις προτάσεις των αντιπολιτεύσεων στο δημοτικό συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Χίου δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε περίφραξη του χώρου επικαλούμενη σχετική έκθεση των Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία και θα παρουσιαστεί στο αυριανό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ετσι το μόνο νέο που αναμένεται να έχουμε από τη Δημοτική Αρχή Χίου, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που φέρεται πως θα προχωρήσει σε εργασίες η ανάδοχος εταιρεία, είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων νομής και προσωρινής διαταγής για την περιοχή του Θόλους.

πηγή:  ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.