Διαγραμμίσεις & καθαρισμοί Επαρχιακών Οδών από την Π.Ε. Χίου

 

Η Π.Ε. Χίου ξεκίνησε από νωρίς τον καθαρισμό των επαρχιακών οδών του νησιού μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεργείο εργολαβίας συμβάλλει αυτήν την περίοδο για την αναβάθμιση οδικού δικτύου, αναβάθμιση οδικής ασφάλειας και τον καθαρισμό των  δρόμων της Χίου.
Συγκεκριμένα στον καθαρισμό αρκετών χιλιομέτρων του οδικού δικτύου στον Επαρχιακό δρόμο Χίου – Βολισσού προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες μηχανήματα της Π.Ε. Χίου, η οποία ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα των πολιτών για τον καθαρισμό των δρόμων από την πυκνή βλάστηση. Τα μηχανήματα της Π.Ε. Χίου προέβησαν σε διάνοιξη, διαπλάτυνση και καθαρισμό των δρόμων της Βόρειας Χίου, καθώς επίσης και σε στοιχειώδη σήμανση και διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου. Οι εν λόγω παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων αντιπυρικής προστασίας, ενώ παράλληλα επωφελούνται και οι αγρότες, όπως και οι κτηνοτρόφοι των πιο πάνω περιοχών. Την περιοχή της παρέμβασης επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαγραμμίσεων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Χίου. Ωστόσο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαγράμμισης του οδικού τμήματος Σπαρτούντα – Ποταμιά, ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου καθώς επίσης τοποθετήθηκαν πινακίδες οδικής σήμανσης και στηθαία ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο «ως Περιφερειακή Ενότητα Χίου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του οδικού δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται εργασίες για τη διαγράμμιση, τη σήμανση, την τοποθέτηση προστατευτικών ασφαλείας και αντανακλαστικών σε τμήματα του οδικού δικτύου Χίου». Αξίζει να αναφέρουμε ότι περίπου 250.000 ευρώ δόθηκαν προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών από τις κακοκαιρίες του χειμώνα, αλλά και την αναβάθμιση και επισκευή των κεντρικών και επαρχιακών οδών της νήσου Χίου. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ακόμη, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Καμπιά – Λεπτόποδα.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού Καμπιά – Λεπτόποδα» που περνά από την παραλία των Καμπιών, συνεχίζει μέχρι τα Λεπτόποδα και έχει μήκος 12χλμ. Σε ένα δίμηνο πιθανόν το έργο να έχει ολοκληρωθεί.
Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται έργα απορροής ομβρίων και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας κλπ.).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο των Καμπιών κ. Σταμάτη Καλογερά, επισκέφθηκαν το υπό εξέλιξη έργο προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του. Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση επαρχιακής οδού Καμπιά – Λεπτόποδα» προϋπολογισμού 2.700.000 ‎€. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.