Διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία με θέμα: «Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πληθυσμού»

Στις 29/07/2021, το Αυτοτελές Γραφείο Π.Π. του Δήμου, σε συνεργασία με την Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποίησε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πληθυσμού», το οποίο απευθυνόταν στους  εργαζόμενους της Διεύθυνσης και, κυρίως, στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς, σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης και εκκένωσης πληθυσμού, εμπλέκονται στο κομμάτι που αφορά τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Η πρωτοβουλία ελήφθη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανδάλα.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να παρουσιαστεί το σχέδιο του Δήμου Χίου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πληθυσμού, να διευκρινιστεί το νομικό πλαίσιο και να δοθούν οδηγίες για τους ρόλους των εμπλεκομένων φορέων.

Την παρουσίαση του σεμιναρίου ανέλαβε ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Βορριάς.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου ήταν θετικά καθώς, όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που παρουσιάστηκαν ενώ με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση.

Συμπερασματικά, καταλήξαμε πως θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών του Δήμου αλλά και σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών καθώς και να διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του Δήμου πρότειναν εξειδικευμένη επιμόρφωση σε θέματα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξη σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, από επιστήμονες που ειδικεύονται στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Π. υποσχέθηκε, σε συνεργασία με τους εργαζομένους, να αναλάβει την πρωτοβουλία, ώστε άμεσα να προσκληθούν οι επιστήμονες και να πραγματοποιηθούν όλες οι δράσεις που προτάθηκαν, με σκοπό να είναι όλοι έτοιμοι να συνδράμουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο συνάνθρωπο σε περίπτωση ανάγκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.