Διανομή Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες από σήμερα

Ξεκίνησε από σήμερα η διανομή των δωρεάν και μειωμένων δελτίων μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρίες για το έτος 2022.

Τα δελτία που θα χορηγούνται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 ,  θα διανέμονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Χίου και μετά από τηλεφωνικό ραντεβού για την ημέρα και ώρα προσέλευσης, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.  Τηλέφωνο επικοινωνίας ΚΕΠ Χίου 22713 50888.

Δικαιούχοι είναι άτομα με αναπηρία άνω του 67% υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 € και το οικογενειακό 29.000 ευρώ προσαυξανόμενο ανάλογα με τον αριθμό μελών.

.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα εξής:
  2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) και η διάρκεια ισχύος της. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους. Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. με δείκτη νοημοσύνης 30 (τριάντα) και κάτω που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς
  3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής, καθώς και η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ (γίνεται επί τόπου).
  5. Το προηγούμενο δελτίο Μετακίνησης και 1 φωτογραφία
  6. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο Δελτίο και η άλλη να επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου. Ειδικά οι ολικά τυφλοί και οι βαριά νοητικά υστερούντες με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω σύμφωνα με γνωμάτευση ΚΕΠΑ που δικαιούνται δελτίο συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.
  7. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το φορολογικό έτος (2020), ενώ στην περίπτωση που ο δικαιούχος με υπεύθυνη δήλωσή του δεν επιθυμεί την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το αστικό ΚΤΕΛ, αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούται να προσκομίζει φορολογική δήλωση.
  8. Βιβλιάριο υγείας αιτούντος

Περισσότερες πληροφορίες στα ΚΕΠ των Δήμων και στο γραφείο του Π.Σ.Α.μεΑ., τηλ. 22710 24194.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.