Διασωλήνωση! Η τελευταία ελπίδα! ….. Λόγω Κορωνοϊού το τελευταίο σκαλοπάτι για τον Άγιο Πέτρο!

Οι γνώστες και οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν καταλήξει ο ασθενής από την επιδημία του Κορωνοϊού στα πρόθυρα της ενδοτραχειακής διασωλήνωσης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του γκρεμού!

Στην προκειμένη περίπτωση ή γίνεται το θαύμα ή κάποια από τα φάρμακα που δοκιμάζονται και μάλιστα σε πολλά κοκτέιλ ίσως αναστείλουν και σταματήσουν την καταραμένη ιογενή πανδημία! Σε διάφορες ανταποκρίσεις από υπεύθυνους αναισθησιολόγους και εντατικολόγους που ως επί το πλείστον είναι Αναισθησιολόγοι δεν άκουσα ακόμη για ασθενή με αποσωλήνωση αλλά μόνο να εξέρχεται από την εντατική μονάδα!

Όταν οι Αναισθησιολόγοι φθάνουν στο έσχατο σημείο να προβούν σε οποιαδήποτε ηλικία σε διασωλήνωση με μεγάλο κίνδυνο για την προσωπική τους ζωή γιατί έρχονται σε άμεση επαφή με το σημείο της πραγματικής μόλυνσης που είναι η στοματική κοιλότητα και ειδικότερα η τραχεία και ο φάρυγγας γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι η τελευταία ελπίδα που ίσως γίνει κάποιο θαύμα…… γιατί ρισκάρουν……….διότι για να τοποθετηθεί ενδοτραχειακός σωλήνας πρέπει να εισέλθει στην αναισθησία και η δυσκολία είναι τεράστια διότι ο οργανισμός δεν έχει καθόλου οξυγόνωση και τα ίδια τα μυοχαλαρωτικά φάρμακα ενδεχομένως να προκαλέσουν τον άμεσο θάνατο…. γιατί πλέον οι πνεύμονες είναι σχεδόν άχρηστοι και ανίκανοι να αναπνεύσουν!

Τώρα με την διασωλήνωση μέσα στους πνεύμονες από την τραχεία γίνεται η παροχή οξυγόνου….. αλλά νομίζω ότι είναι πολύ αργά…. γιατί ο οργανισμός του ασθενούς δεν έχει καμία ανταπόκριση και πολλά ζωτικής σημασίας όργανα έχουν καταστραφεί! Γι’ αυτό μην πανικοβάλλεται κανείς σας όταν από εδώ και μπρος βλέπουμε όλους τους διασωληνωμένους να μας αφήνουν χρόνους και διαβαίνουν στην αιωνιότητα ! Ίσως ένα 10% από τους διασωληνωμένους τα καταφέρει… αλλά νομίζω ότι είναι άπιαστο όνειρο! Ψυχραιμία και υπομονή αλλά μεγάλη προσοχή στα μέτρα της πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου που είναι ο περιορισμός μέσα στο σπίτι και αφήστε τους παλλικαρισμούς και την μαγκιά…ο Κορωνοϊός δεν καταλαβαίνει απ’ αυτά! Βαράει κατακέφαλα! Προσοχή και ψυχραιμία!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Χίος 4 Απριλίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.