Διπλάσια η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιανουάριο – Στα 330 ευρώ για τα νοικοκυριά

 

Τις επιδοτήσεις  στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του Ιανουαρίου ανακοίνωσε  ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.  Οι επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο συνεχίζεται σε 3 κλίμακες.
Η αξία της επιδότησης για τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 840 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διπλάσιο από το μήνα Δεκέμβριο.

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

-Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ή 33 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Η κατηγορία αυτή αφορά το 9 στα 10 νοικοκυριά Ελλάδα.
-Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

-Για κατανάλωση πάνω από 1001 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, εξακολουθεί να ισχύει το μπόνους μειωμένης κατανάλωσης. Έτσι εάν ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με το 2021 η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.