Δράση δια ζώσης Νομικής Πληροφόρησης στη Χίο

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου και το Εργατικό Κέντρο Χίου, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Χίου  την  παρακάτω δράση:

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 ώρες 16.00 – 20.00, Εκδήλωση Δια Ζώσης Πληροφόρησης, όπου θα παρέχονται Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης.

Νομικοί του ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντούν (ατομικά) σε ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με:

Α. το Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) – (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

Β. Τα Εργασιακά Δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. Εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για την διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων νομικής πληροφόρησης που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:

  1. Τον συνολικό αριθμό ενσήμων
  2. Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης
  3. Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου (Μαρτύρων 2, Χίος, τηλ. 22710 23550

Πρόσωπα επαφής: Σταματία Πολίτη, Παντελής Μωυσάκης

Η παρούσα πρωτοβουλία οργανώνεται στο πλαίσιο του Υποέργου 2 Λειτουργία των εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής των μονάδων παροχής υπηρεσιών καθώς και πληροφόρησης και συμβουλευτικής ανέργων των εξειδικευμένων κέντρων προώθησης της Απασχόλησης στον άξονα των περιφερειών μετάβασης – ΜΕΤ της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.