Δράση του Δήμου Οινουσσών για τα αδέσποτα ζώα

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση και καμπάνια του Δήμου Οινουσσών για την προστασία και μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα του νησιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου με την συνεργασία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, το προεδρείο του οποίου αποτελούμενο από τους κ. Κατιάνα Χούλη, κ. Πόπη Φλάμου και κ. Κώστα Περδικάρη έδωσε κατατοπιστικές οδηγίες και συμβουλές στο πολυάριθμο κοινό, που γέμισε την αίθουσα.

Παρών ήταν και ο κτηνίατρος δρ. Παναγιώτης Καρατζάνος, ο οποίος ανέπτυξε με επιστημονικές οδηγίες τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι του νησιού να φροντίζουν τα ζώα. Στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην προστασία των ζώων (αδέσποτων & μη) αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος του Αστ. Σταθμού Οινουσσών κ. Δημ. Φιλιππίδης. Η Δημοτική Αρχή εκκινεί εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων, ώστε να ακολουθήσει η στείρωση και προστασία των αδέσποτων γατών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λεοντής έχει αναλάβει την δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας που θα συνδράμει στο έργο του Δήμου και οι δηλώσεις συμμετοχών των εθελοντών συνεχίζονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.