ΔΤ Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χίου: Έγκλημα χωρίς τέλος – Πέμπτη 15/6, στις 7.30 στην πλατεία Βουνακίου

Έγκλημα χωρίς τέλος

Τα κροκοδείλια δάκρυα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και της ΕΕ, η κήρυξη τριήμερου πένθους, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους διασωθέντες, δεν  πείθουν κανένα.

Πενθούν αυτοί που δολοφονούν καθημερινά πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρώπης-φρούριο.

Πενθούν αυτοί που αντιμετωπίζουν κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα ως εισβολέα, χτίζουν φράχτες, αμολάνε σκυλιά και drones.

Πενθούν αυτοί που ποινικοποιούν καθημερινά την αλληλεγγύη.

Το υποκριτικό πένθος τους δεν είναι δικό μας. Εμείς πενθούμε καθημερινά για τους χιλιάδες εξαφανισμένους στα σύνορα μας, για τους χιλιάδες στοιβαγμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσής τους, για τα χιλιάδες παιδιά που τους στερούν την παιδική ηλικία. Στο πλοίο της Πύλου, όπως και σε όλα τα αντίστοιχα σαπιοκάραβα, μπαίνουν άνθρωποι που το μόνο που θέλουν είναι να παραμείνουν ζωντανοί. Και δεν είναι οι διακινητές που τους βάζουν στα σαπιοκάραβα, αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν ασφαλείς διαδρόμους για όσους δραπετεύουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και τη φτώχεια.

Και αγωνιζόμαστε καθημερινά, για ένα κόσμο χωρίς σύνορα, φράχτες, στρατούς, για έναν κόσμο αλληλεγγύης και συντροφικότητας.

Καλούμε σήμερα στις 7.30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Βουνακίου για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που αντιστέκονται στις θανατοπολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να διαμαρτυρηθούμε για το συνεχιζόμενο έγκλημα στα σύνορα μας, για το Αιγαίο που το έχουν μετατρέψει σε ένα αχανές, υγρό νεκροταφείο.

Γιατί η μόνη απάντηση στο έγκλημα είναι ο αγώνας.

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χίου

Το «Αντίβαρο» ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Καλοπλύτου 44 στην πόλη της Χίου τον Απρίλιο του 2018 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.