Δυσανεξία στις δημοκρατικές μορφές συζήτησης και διεξαγωγής των διοικητικών συμβουλίων

Άλλη μια δια περιφοράς πρόσκληση για σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Παιδιάς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λάβαμε σήμερα με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ο βασικός λόγος της δια περιφοράς σύγκλησης του Δ.Σ είναι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού και ο περιορισμός της διάδοσής του.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί εδώ και δυο χρόνια ο κ. Πρόεδρος δεν έχει καταφέρει να διοργανώσει ούτε ένα διαδικτυακό διοικητικό συμβούλιο; Γιατί δεν συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο δια ζώσης, ενώ ο νόμος του δίνει αυτή την δυνατότητα; Γιατί αποφεύγει συνειδητά των διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων;

Καλούν εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου παιδιά και εφήβους με μόνη τους έγνοια την τελική φωτογράφηση. Εκεί επιτρέπετε ο συνωστισμός αλλά στην δια ζώσης διεξαγωγή του διοικητικού συμβουλίου αυτό είναι επικίνδυνο. Όταν συνωστίζονται μπρος από τις κάμερες για την παρουσίαση του ανύπαρκτου δημοτικού έργου δεν κολλάει ο ιός αλλά κατά την διεξαγωγή του Δ.Σ κολλάει.

Ας αφήσει τις υπεκφυγές ο κ. Καρατζάς και ας κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με το διοικητικό του συμβούλιο. Καταθέτει απολογισμό στον τύπο για τον οποίο δεν έχει ενημερώσει το Δ.Σ της επιτροπής.

Έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι εμείς απέχομε από την ψήφιση των θεμάτων, καταδικάζοντας τις πρακτικές του προέδρου ο οποίος κρύβετε πίσω από την πανδημία και υπεκφεύγει των υποχρεώσεων του.

Σας παραθέτω σχετικές φωτογραφίες από τον τοπικό τύπο που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου.

Γεώργιος Ισιδώρου Αμέντας

Μέλος Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Παιδιάς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

εκπροσωπώντας την ΣυμμαΧία Αξιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.