Δυσαρέσκεια της ΛΑΣ για αποδοχή αιρετών για παραμονή της ΒΙΑΛ

Με ανακοίνωση της η ΛΑΣ δείχνει τη δυσαρέσκειά της στα πρόσωπα των αιρετών, για την αψήφιστη αποδοχή παραμονής λειτουργίας ενός έτους του κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης ΒΙΑΛ:

“Η πρόταση για παράταση της λειτουργίας της ΒΙΑΛ μέχρι 31/12/24, δείχνει για άλλη μια φορά, την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης και του βουλευτή της κ. Μηταράκη που έταζαν στους Χιώτες και τις Χιώτισσες το άμεσο κλείσιμό της.

Η αιτιολόγηση της απόφασης για να έχει χρόνο “να διαβουλευθεί με τις νέες δημοτικές αρχές”, για τη δημιουργία νέας υπερδομής-φυλακής, επαναφέρει τη συζήτηση για τον εγκλωβισμό την κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων στο νησί.

Η απόφαση αυτή,  έχει καταδικαστεί από το λαό της Χίου, που μάτωσε μετά την εισβολή των κυβερνητικών ΜΑΤ, για να μη γίνει το νησί στρατόπεδο συγκέντρωσης  και που ακόμα συμπολίτες μας διώκονται στα δικαστήρια, ενώ τα ΜΑΤ και η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Η αδιαμαρτύρητη αποδοχή της απόφασης αυτής από το δήμαρχο Χίου, κ. Μαλαφή, είναι ανοικτή στήριξη της τακτικής της κυβέρνησης.  Οι διάφορες επαφές, φανερές ή «μυστικές»,  με το υπουργείο μετανάστευσης , χωρίς να ενημερώνεται το ΔΣ και οι επικεφαλής των παρατάξεων, αποτελεί κακό οιωνό, για το πού το πάει η δημοτική αρχή με την κυβέρνηση.

Η επίκληση των μέχρι σήμερα αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι αρκετή , από τη στιγμή που δεν αναφέρονται μια σειρά  ζητήματα, που ΔΕΝ αποδέχεται η κυβέρνηση όπως, μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση, όχι διαδικασίες ασύλου πάνω στο νησί και άρση του γεωγραφικού περιορισμού, ολιγοήμερη παραμονή και μεταφορά στην ενδοχώρα κλπ, πολύ δε περισσότερο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται για υπόδειξη χώρου υπερδομής-φυλακής, γι αυτό και το πάνδημο αίτημα: Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά.

Η παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου κ. Μπελέγρη, υποστηρικτή του εγκλωβισμού τόσο επί δημοτικής αρχής Βουρνού που και με τη δική του ψήφο έδωσε τη ΒΙΑΛ, όσο και  στην προηγούμενη δημοτική αρχή,μόνο ως παρέμβαση «πολιτικού λαγού» μπορεί να εκληφθεί,αφού επαναφέρει τα γνωστά επιχειρήματα της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Μηταράκη, του τύπου «υποδείξτε χώρο».

Ταυτόχρονα, η σιωπή όλων των κομμάτων δείχνει τουλάχιστον ενοχή αν όχι την ουσιαστική συμφωνία τους με αυτά τα σχέδια, γι αυτό και πρέπει να  πάρουν άμεσα θέση απέναντι στους Χιώτες όσοι μέχρι χθες υποτίθεται στήριζαν τους αγώνες.

Τέλος, η συζήτηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μ. Ανατολή, με την Ελληνική κυβέρνηση να απογειώνει την εμπλοκή της για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων ρόλους μετακίνησης Παλαιστινίων στα πλαίσια του εκτοπισμού τους από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, με τα σχέδια υλοποίησης να αφορούν και πάλι στα νησιά μας.

Δεν είναι τυχαία η κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, στη Λέσβο , στη ΒΙΑΛ και στα άλλα νησιά με τον υπερδιπλασιασμό των εγκλωβισμένων.

Ο χιώτικος λαός έχει πολύτιμη πείρα από το μεγαλειώδη αγώνα του που απέτρεψε τα σχέδια για μετατροπή των νησιών σε φυλακές. Καλούμε σε επαγρύπνηση ώστε συλλογικά και αγωνιστικά να δώσουμε απάντηση και πάλι στα σχέδιά τους,  αλλά και απέναντι στην όλο και πιο βαθιά και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό του πολέμου για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των αγωγών ενέργειας , που γεννούν και αναπαράγουν την προσφυγιά και  μετατρέπουν  τη χώρα σε στόχο αντιποίνων των αντιπάλων στρατοπέδων.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.