Δωρεάν νομικές υπηρεσίες πληροφόρησης από τους νομικούς του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου και το Εργατικό Κέντρο Χίου,  σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης  και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Χίου  τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 ώρες 16:00 – 20:00 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 ώρες  11:00-15:00  εκδήλωση Δια Ζώσης Νομικής  Πληροφόρησης, όπου θα παρέχονται Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης.

Νομικοί του ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντούν (ατομικά)σε ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με:

Α. το Κοινωνικο ασφαλιστικό Σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) – (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

Β. Τα Εργασιακά Δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. Εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για  την  διευκόλυνσητηςδιαδικασίαςκαταγραφήςτωνερωτημάτωννομικήςπληροφόρησηςπουαφορούνσεσυνταξιοδοτικάθέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:

  1. Τον συνολικό αριθμό ενσήμων
  2. Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης
  3. Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.