Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στην Χίο

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό
Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Χίου, διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, με θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18.00-20.00 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 9.30-12.00, με μέτρηση οστικής πυκνότητας, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία της από τον κο. Τουνισσίδη Γεώργιο, Χειρουργό Ορθοπαιδικό του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν, εκ των προτέρων, στο τηλέφωνο 22713-50057, εργάσιμες ημέρες και ώρες, κ. Αγγελική Ντανάκα, Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χίου, προκειμένου να προγραμματισθεί ραντεβού για τον προληπτικό έλεγχο στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2023. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.