Δωρεά από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος στο Νοσοκομείο της Χίου

Δυο μηχανήματα,  ένα τροχήλατο ακτινολογικό μηχάνημα και μια οθόνη παρακολούθησης βιολογικών παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Αίθουσα Χειρουργείου, δώρησε το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο Χίου. Αναλυτικά, η επιστολή από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος έχει ως εξής:

«Αγαπητή Κυρία Κανταράκη,

Η πανδημία του κορωνοϊού που, από τριμήνου τώρα, πλήττει τον κόσμο όλο και δυστυχώς και τη χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορο ένα Όμιλο και ένα Ίδρυμα με τον έντονο ανθρωπιστικό προσανατολισμό και χιοκεντρικό χαρακτήρα που διακρίνει το δικό μας Ίδρυμα – Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τον πόνο της Κοινωνίας, ιδίως εκείνων που έπεσαν θύματα του αόρατου ιού και εκείνων που έχουν συγγενείς και φίλους στα νοσοκομεία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα της πανελλήνιας σταυροφορίας που έχει αναληφθεί γιά να κατανικηθεί ο εχθρός, θα εξαρτηθεί από το βαθμό της συνοχής και αλληλεγγύης και από την κοινωνική ευθύνη που θα επιδείξουμε σαν Έθνος, σαν Λαός, σαν τοπικές κοινωνίες και σαν άτομα.

Διακατεχόμενοι από αισθήματα βαθειάς αγάπης για το Νησί μας και τους κατοίκους του και από διακαή επιθυμία να συνδράμουμε στην προσπάθεια έγκαιρης εξασφάλισης τυχόν απαιτηθησόμενου, γιά την καταπολέμηση του ιού, εξοπλισμού του Νοσοκομείου σας, αποφασίσαμε να σας προμηθεύσουμε:

α) Τροχήλατο Ακτινολογικό Μηχάνημα και

β) Οθόνη Παρακολούθησης Βιολογικών Παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Αίθουσα Χειρουργείου.

Συγχαίροντας τους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό/βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας, γιά τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρετε, ευχόμαστε η Χίος μας να μείνει αλώβητη τυχόν επιδρομής του ιού ενώ συγχρόνως προσευχόμαστε η συμφορά που πλήττει τον κόσμο όλο και την Πατρίδα μας να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.