Δωρεά μέσων ατομικής προστασίας σε 18 εθελοντικές οργανώσεις Πυρόσβεσης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μέσα ατομικής προστασίας σε 18 εθελοντικές οργανώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης (Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π.) παρέδωσε την Τετάρτη 19 Απριλίου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. Σταύρο Σαλαγιάννη και στους επικεφαλής των Ομάδων, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στην Αθήνα.

Η δωρεά αποσκοπεί στην υποστήριξη με υλικά μέσα του σημαντικού εθελοντικού έργου που επιτελούν τα μέλη της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. και υλοποιείται την παρούσα χρονική στιγμή με αφορμή την επικείμενη έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και μέλη των εθελοντικών οργανώσεων της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π..

Τα εν λόγω μέσα ατομικής προστασίας θα καλύψουν ανάγκες των ακολούθων 18 εθελοντικών οργανώσεων της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π.:

– Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα.

– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης.

– Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Διασωστών.

– Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης – Διάσωσης.

– Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.

– Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας.

– Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.

– Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιωνίας Χίου.

– Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας.

– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Βάρης.

– Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας.

– Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.

– Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας.

– Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα.

– Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου.

– Εθελοντική Ομάδα Καπανδριτίου Πολυδενδρίου.

– Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου Περαχώρας.

– Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την ουσιαστική και πολυεπίπεδη συμβολή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση κρίσεων (πυρκαγιές,COVID – 19 κλπ) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ότι “χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα θα είχε καταρρεύσει”.

Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι υποπρόγραμμα του σχεδίου ΑΙΓΙΣ που επιμελήθηκε προσωπικά και αφορά στους εξοπλισμούς και στα μέσα που χρειάζεται να εξασφαλιστούν για την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων έχει πάρει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ από τον Ιούλιο 2021 και συνέχισε λέγοντας : “Και θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει και το πρόγραμμα αυτό, ώστε όλα αυτά τα οποία πραγματικά αξίζετε και χρειάζεστε να έρθουν στα χέρια σας για να μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε καλύτερα” και πρόσθεσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα όνειρο ζωής που ήταν η Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας ολοκληρώθηκε και αναμένω ως Εθελοντής ενεργός πολίτης και όχι ως Υφυπουργός τη λειτουργία της σε πλήρη κατάσταση όπου πραγματικά θα έρθει να καλύψει τις ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών εθελοντών μας”.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τα μέλη των οργανώσεων, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: ”Είμαι πολύ χαρούμενος που σας συναντώ ξανά, και να ξέρετε ότι το τέλος αυτής της διαδρομής, η δική μου κατάληξη θα είναι η επιστροφή μου στο εθελοντικό κλιμάκιο του αγαπημένου μου Βύρωνα, από εκεί που ξεκινήσαμε όλοι τα πρώτα μας βήματα και εκεί που συναντηθήκαμε όλοι στο πεδίο, στις επιχειρήσεις, στις πρώτες μας αγωνίες, στις πρώτες ανησυχίες. Και να θυμάστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από το να έχεις υπηρετήσει στο εθελοντικό κίνημα, από το να είσαι Εθελοντής!”.

Ο Πρόεδρος της «ΟΜΑΔΑΣ Ι» κος Θεοδόσης Τζούμας δήλωσε :

«Η ανταμοιβή ενός Εθελοντή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να γνωρίζει εμπράκτως πως η προσφορά του αφενός αναγνωρίζεται κι αφετέρου επιδοκιμάζεται.
Κυρίως από την Κεντρική Διοίκηση της Πατρίδας της οποίας τον φυσικό πλούτο ταχθήκαμε εθελοντικά να προστατεύουμε.

Το νόημα της σημερινής εκδήλωσης ήταν για την «ΟΜΑΔΑ Ι» ακριβώς αυτό.

Όσο για την ουσία, παραμένουμε στα λεγόμενα του κου ΥΦΕΘΑ αναμένοντας καλύτερες μέρες όσον αφορά κατανομή πόρων κι εξοπλισμού στις Εθελοντικές Ομάδες της χώρας κι ειδικότερα της Πατρίδας μας της Χίου.

Εμείς ως μοναδικό μέλος της ΠΟΕΟΔΠ από την Χίο, θα είμαστε θεματοφύλακες με κύριο μέλημα την προστασία της Χίου μας από τον εφιάλτη των δασικών πυρκαγιών που την έχει τόσο τραυματίσει.

Η υπόσχεσή μας : «Πάντα ένα όχημα της «ΟΜΑΔΑΣ Ι» θα βρίσκεται δίπλα σας».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.