Δύο ακόμη υπερσύγχρονα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου

Την Δευτέρα 6-9-2021  το πρωί και την Παρασκευή 10-9-2021 το πρωί μετά από πολύμηνη και επίπονη διαδικασία που διεξήχθη από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου όπου ενεπλάκησαν αρκετοί δημοτικοί φορείς,  πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά και με υποδειγματικό τρόπο οι προμήθειες, με απευθείας ανάθεση, δύο φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και συγκεκριμένα στο 1ο  Επαγγελματικό Λύκειο Χίου και στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου.

Αφού ετέθη το αίτημα από τους Διευθυντές των σχολείων, τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα της δαπάνης, βεβαιώθηκε η μη συμφέρουσα επισκευή των ήδη υπαρχόντων φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, η μη προμήθειά τους από άλλον φορέα και το επείγον του θέματος προχώρησε με αποφάσεις της η ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου στις σχετικές διαδικασίες προμήθειας.

Ο προμηθευτής  σε κάθε περίπτωση επελέγη μεταξύ των υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορές τις οποίες αξιολόγησε η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών για προμήθειες και υπηρεσίες της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου και στη συνέχεια, με βάση τα αποτελέσματα, η ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου ανέθεσε την προμήθεια του κάθε φωτοαντιγραφικού μηχανήματος στον συγκεκριμένο προμηθευτή.

Για την προμήθεια των συγκεκριμένων φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων ετέθησαν υψηλές προδιαγραφές από το τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χίου και η αξία τους ενώ προϋπολογίσθηκε συνολικά στις 4680€ με ΦΠΑ, τελικά κόστισε 3591,19€ με ΦΠΑ.

Ο προμηθευτής παρέδωσε τα κάθε μηχάνημα στον αντίστοιχο σχολικό χώρο αφού το αποσυσκεύασε, το συναρμολόγησε και το ρύθμισε ενώπιον της Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών και Υπηρεσιών της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου παρουσία του κάθε Διευθυντή και εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου. Ακολούθησε από τον προμηθευτή η επίδειξη της άριστης λειτουργίας των φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων την οποία παρακολούθησαν και οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου που θα τα χρησιμοποιούν.

Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλειου Τσαπάλα το οποίο προσέφερε το χρηματικό ποσό για την κάλυψη του κόστους προμήθειας του φωτοαντιγραφικού μηχανήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Χίου μετά από αίτημα της Διευθύντριας του σχολείου. Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου αιτήθηκε να παρευρίσκεται μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος κατά την παραλαβή, τοποθέτηση και λειτουργία του μηχανήματος ώστε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον εκπρόσωπο του Ιδρύματος δια ζώσης και δια μέσου αυτού και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος αλλά και να δει ¨ιδίοις όμμασιν¨ ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος, την υλοποίηση της επιθυμίας τους, γεγονός που πραγματοποιήθηκε.

Όπως αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά η ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου είναι προσηλωμένη αταλάντευτα στο στόχο του εκσυγχρονισμό και της ποιοτικής αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού όλων των σχολείων του Δήμου Χίου και αυτό προσπαθεί να υλοποιήσει με αργά μεν αλλά σταθερά βήματα, καθημερινά, ακόμη και μέσα από καλοδεχούμενες χορηγίες για τις οποίες νοιώθει ευγνώμων.

 

Χίος 11-9-2021

Από το Γραφείο  ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.