Δύο βραβεύσεις για το Ναυτικό Λύκειο “TEENS” στο Greek Shipping Awards και στο CAREER4SEA

Απονεμήθηκαν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 τα Lloyd’s Greek Shipping Awards στο ξενοδοχείο Intercontinental. Παρουσία 3 υπουργών ναυτιλίας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας πολλών ναυτιλιακών προσωπικοτήτων και φίλων της ναυτιλίας η απονομή υπήρξε και φέτος σημείο συνάντησης για τους πρωταγωνιστές των διεθνών θαλασσών. Η ετυμηγορία της 10 μελούς επιτροπής ήταν ως ακολούθως:

O κ. Γιάννης Πλατσιδάκης κέρδισε το βραβείο της ναυτιλιακής προσωπικότητας της χρονιάς, ενώ σημαντικά βραβεία παρέλαβαν ο κ. Συμεών Παληός (Diana Shipping), η κ. Αγγελική Φράγκου (Navios), ο κ. Christopher J. Wiernicki (ABS) και ο δρ Γ. Γράτσος. Ο Πάρης Κασιδόκωστας- Λάτσης κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς.

Το βραβείο Piraeus International Center απονεμήθηκε δικαίως στο Propeller Club of Piraeus. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Γ. Ξηραδάκης και ο επίτιμος πρόεδρος του Club, η ΑΕ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Pyatt.
H Εuronav κέρδισε το βραβείο Tanker Company of the year και η Contships Management Inc. του Νίκου Δ. Πατέρα απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Dry.

Aνάμεσα στις απονομές ξεχωρίσαμε το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data Award το οποίο δόθηκε στη Signal Ocean Platform του κ. Ιωάννη Μαρτίνου. Ως Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς αναδείχθηκε η Seajets της οικογένειας Ηλιόπουλου, ενώ ως ναυτικός της χρονιάς ανακηρύχθηκε για δεύτερη φορά ο άξιος και γενναίος πλοίαρχος του «Eλευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, καπτ. Ευστράτιος Καβρός που κατάφερε να αποβιβάσει επιτυχώς πάνω από 950 επιβαίνοντες στο πλοίο όταν ξέσπασε πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο. Το βραβείο για τη Ναυτική εκπαίδευση κέρδισε το νέο λύκειο TEENS στη Χίο.

Το βραβείο «Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» δόθηκε στην Αγγελική Φράγκου. Με πέντε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο χρηματιστήριο, έχει στόλο με πάνω από 200 πλοία ιδιόκτητα ή υπό διαχείριση. Είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. «Δεν είμαι σίγουρη γιατί πήρα το βραβείο αυτό. Μάλλον γιατί επιβιώσαμε ενός δύσκολου κύκλου της ναυλαγοράς» επεσήμανε η ελληνίδα πλοιοκτήτρια.

 Το Ενισχυμένης Εκπαίδευσης Ναυτικό Λύκειο Τσάκος κατέκτησε ακόμη ένα βραβείο αφού ήταν ο νικητής του Βραβείου Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (Επιμόρφωσης) 2018. Ο Σεπτέμβριος του 2018 σηματοδότησε την έναρξη του πρώτου ιδιωτικού μη-κερδοσκοπικού επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου στην Ελλάδα. Λειτουργώντας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος στην Χίο, το σχολείο – ή ‘ TEENs ‘ – είναι ένα πρωτοποριακό έργο που στοχεύει να βοηθήσει στην διατήρηση της μακρόχρονης ναυτιλιακής παράδοσης της Ελλάδας και να βοηθήσει να δώσει στην ναυτιλία τους καλά εκπαιδευμένους και κατάλληλα καταρτισμένους νέους που χρειάζεται.


Τέλος, το “TEENs” απέσπασε ακόμη ένα βραβείο στο CAREER4SEA Forum όπου οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Π. Φάληρο.

ul

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.