Δύο τρομεροί σεισμοί στην Αϊτή 7,2 Ρίχτερ ο καθένας το απόγευμα του Σαββάτου με επίκεντρο 10 χλμ μόνο, στην ξηρά. Φόβοι για δεκάδες χιλιάδες θύματα.

Δύο διαδοχικές σεισμικές δονήσεις 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η καθεμία, με διαφορά ενός λεπτού, σημειώθηκαν στη δυτική Αϊτή νωρίτερα σήμερα. Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τον σεισμό στην περιοχή, αναφέροντας ότι ήταν μεγέθους 7,6 Ρίχτερ. Ήδη υπάρχουν αναφορές για μεγάλες καταστροφές στις πόλεις Ζέρεμι και Καγιέ. Από τις αρχές του νησιού εκφράζονται ανησυχίες για μεγάλο αριθμό θυμάτων, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ως προς τον αριθμό των εγκλωβισμένων.

Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι τελικά εξέδωσε σχετική προειδοποίηση για τις επόμενες ώρες καλώντας τον κόσμο να φύγει μακριά από τις ακτές, ειδικά εάν δουν τη θάλασσα να υποχωρεί προς τα μέσα. Στο παρακάτω βίντεο από την πόλη Καγιέ φαίνονται οι άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι μακριά από τις ακτές

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.