Δώστε προτεραιότητα στον εμβολιασμό των υπαλλήλων super market

 

Πριν τρεις μήνες περίπου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, είχε τονίσει ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πότε κύριοι, εσείς της Κυβέρνησης θα σκεφτείτε τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους; Όπως το υγειονομικό προσωπικό, έτσι και ο υπάλληλος των super market που δεν παίρνει φυσικά καμία προφύλαξη, αφού κανένας δεν του την προσφέρει, έχει ανάγκη να εμβολιαστεί άμεσα.

Με μία απλή μάσκα, που και αυτήν είναι υποχρεωμένος ο εργαζόμενος να την αγοράσει δεν καλύπτετε από καμία μεταδοτική ασθένεια και όχι μόνο από τον κορωνοϊό.

Οι υπάλληλοι έντρομοι και προβληματισμένοι, μην μεταφέρουν κάποιον ιό στο σπίτι τους, στην οικογένεια τους, στους συγγενείς τους, παππούδες, γιαγιάδες και γονείς, κάνουν έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους υπεύθυνους, να προχωρήσουν στον άμεσο εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός των ομάδων αυτών πότε περιμένετε να ξεκινήσει; Αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και όσων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα;

Όχι κύριοι, προχωρήστε στον άμεσο εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, γιατί και αυτοί προσφέρουν, όπως το υγειονομικό προσωπικό, με αυξημένο τον κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό σε τρίτα πρόσωπα.

Εσείς κύριοι προϊστάμενοι των super market, που δεν έχετε καμία επαφή με τους υπαλλήλους σας και με τους πελάτες σας, μην κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια και σκεφτείτε και αυτούς τους ανθρώπους. Τουλάχιστον σκεφτείτε να κάνετε rapid test στους υπαλλήλους δεν θα σας κοστίσει κάτι, μην αγχώνεστε κάπου θα βρείτε να τα χρεώσετε.

Η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης. «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ».

Εν τω μεταξύ, με επιστολές και αιτήματά τους στο υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι των super market ζητούν τον άμεσο εμβολιασμό τους αφού, όπως λένε είναι στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα γιατί τα κρούσματα σε πολυκαταστήματα και super market είναι αρκετά.

 

Π. Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.