Δ. Βίτσας: Μεταναστευτικό Πρόβλημα σε Σάμο και Λέσβο

Την εκτίμηση ότι, με εξαίρεση τη Σάμο και τη Λέσβο, τα πράγματα στο μεταναστευτικό είναι καλύτερα από το καλοκαίρι, καθώς το σύστημα που έχει στηθεί αποδίδει, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», για τη Σάμο χρειάζονται ειδικά μέτρα, γιατί εκεί εστιάζεται περισσότερο το πρόβλημα, ενώ στη Λέσβο τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι στο όριο ή κάτω από το όριο των δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, οι ροές από την Τουρκία έχουν μειωθεί, όμως έχει ανοίξει νέος δρόμος, ιδιαίτερα για Αφγανούς μετανάστες, κάτω από το Δέλτα του Έβρου και «προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με την τουρκική εθνοφυλακή ώστε να πάρει μέτρα».

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο ήταν εξαιρετική για περίπου τέσσερα χρόνια. «Ο στόχος μας ήταν να βγάλουμε την Ελλάδα από τη μνημονιακή περίοδο. Να χτυπήσουμε τη διαφθορά και να βάλουμε σε μια τάξη στα οικονομικά της χώρας. Ήταν επιτυχής, δεν γίναμε εμείς ΑΝΕΛ, ούτε οι ΑΝΕΛ έγιναν ΣΥΡΙΖΑ.Είχαμε σοβαρές διαφορές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και σε ζητήματα δικαιωμάτων» ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία των Πρεσπών θα ξεπεράσει τις 151 ψήφους, σημειώνοντας πως «αν συζητούσαμε με όρους του προβλήματος, που είναι ένα εθνικό πρόβλημα, θεωρώ ότι θα ξεπερνούσαμε και τις 200 ψήφους. Δεν συζητάμε αυτό το πρόβλημα, αλλά τη διαπάλη για την πολιτική εξουσία. Η ΝΔ υιοθετεί τη λογική της ακροδεξιάς. Δεν γίνονται δημοψηφίσματα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» υποστήριξε ο Δημήτρης Βίτσας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.