Δ. Καιρίδης: Συγχαίρει Θ. Ρουσόπουλο για την Προεδρική θέση Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρώπης

Δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης &Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, για την εκλογή του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης:

Η εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ως νέου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι αναμφίβολα μια μεγάλη προσωπική του επιτυχία αλλά και μια επιτυχία της Ελλάδας συνολικά. Η εκλογή βασίστηκε τόσο στην προσωπική ακτινοβολία του Θόδωρου όσο και στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπό την ηγεσία της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπήρξα κι εγώ μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο για τέσσερα χρόνια, την περίοδο 2019-2023, και γνωρίζω, από πρώτο χέρι, τους αγώνες της Ντόρας, του Θόδωρου και των υπόλοιπων βουλευτών-μελών της ελληνικής ομάδας.  Το Συμβούλιο της Ευρώπης παραμένει ο κορυφαίος θεσμός για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Η δε Κοινοβουλευτική Συνέλευσή του,
συγκεντρώνει αδιαμεσολάβητα τους εθνικούς αντιπροσώπους των 46 κρατών-μελών του.
Η ανάδειξη ενός Έλληνα, για πρώτη φορά, στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, μετά και την εκλογή της κ. Δέσποινας Χατζηβασιλείου στη Γενική Γραμματεία πριν από δυο χρόνια, στη σημερινή πολύ κρίσιμη συγκυρία, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποδεικνύει την ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων της πατρίδας μας, τόσο προς τη βόρεια όσο και προς την (πρώην) ανατολική Ευρώπη, που παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι.

Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, στον ευαίσθητο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Συγχαρητήρια στον φίλο Θόδωρο και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.