Δ.Σ  ΠΕΣ/ΝΑΤ  ΧΙΟΥ : “ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΚΡΥΑΔΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ”

Τον Οκτώβρη του 2020, η Κυβέρνηση με τα βαΐων και κλάδων ανακοίνωνε την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους, και δυστυχώς ακούστηκαν και ευχαριστίες, ευτυχώς από μικρή μερίδα συναδέλφων, βλέπετε μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και αγρίων κοψιμάτων που έφθασαν τον συνταξιούχο στα τάρταρα, τα λιγοστά αναδρομικά που επέστρεψαν φάνηκαν για μερικούς ως μάνα εξ ουρανού και ως δώρο της Κυβέρνησης, σε αυτό το σημείο κατάφεραν να φέρουν τους συνταξιούχους όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων ώστε να βλέπουν το ξεροκόμματο σαν κάτι το ξεχωριστό!.

Και τώρα, ήρθε η ώρα της «Αλήθειας», να τα επιστρέψουμε, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, Έτσι λοιπόν καλούνται εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι  οι οποίοι έλαβαν τα αναδρομικά, να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, και η  «κρυάδα» αναμένεται σημαντική, μετά τη νέα εκκαθάριση των δηλώσεών τους.    Τα αναδρομικά , τα οποία καταβλήθηκαν χωρίς το νόμιμο επιτόκιο και χωρίς βέβαια παρακράτηση φόρου, θα έρθουν να προστεθούν στα εισοδήματα των ετών που αναλογούν και θα φορολογηθούν με τις ισχύουσες κάθε χρονιά κλίμακες με συντελεστές 22% έως 42% το 2015 και 22% έως 45% για το 2016 , συν την αναλογούσα εισφορά αλληλεγγύης εφόσον αφορούν συνολικά εισοδήματά άνω των 12.000 ευρώ.

Μόνο τα αναδρομικά της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016 αφορούν 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους οι οποίοι χάρηκαν στο άκουσμα της δικαίωσης καταβολής 1,4 δισ. ευρώ αλλά τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με το λογαριασμό της εφορίας.

Τους προηγούμενους μήνες, οι ενώσεις συνταξιούχων διεκδικούσαν αυτοτελή φορολόγηση με συντελεστή 20% όπως είχε συμβεί με τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων τον Δεκέμβριο του 2018. Τα αιτήματά τους αυτά δεν εισακούστηκαν και σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για τα αναδρομικά του 11μήνου θα ακολουθήσει φορολόγηση μετά την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τα έτη στα οποία ανάγονται, δηλαδή στο 2015 και το 2016.

Για κάθε έτος υποβάλλεται ξεχωριστή τροποποιητική δήλωση και εκδίδεται ξεχωριστό ραβασάκι. Τα αναδρομικά αφού προστεθούν στα εισοδήματα των ετών 2015 και 2016, θα φορολογηθούν στο σύνολο που θα προκύψει με συντελεστές 22% έως 42% για τα εισοδήματα του 2015 και 22% έως 45% για τα εισοδήματα του 2016, με έξτρα επιβαρύνσεις από την εισφορά αλληλεγγύης , εφόσον το εισόδημα ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για όσους μετά την προσθήκη αναδρομικών, αλλάζουν φορολογικό κλιμάκιο και συντελεστή «ανεβαίνοντας» από το 22%, στο 32% ή και το 42% για το 2015 και από το 22% στο 29%, στο 37% ή στο 45% για το φορολογικό έτος 2016.

Βλέπετε το εύκολο θύμα είναι πάντα ο άμοιρος συνταξιούχος, Τσακίστε λοιπόν τους ηλικιωμένους που η δύση της ζωής τους αντί να είναι γαλήνια όπως τους αξίζει, από τη μια μέρα στην άλλη μετατράπηκε λίγο περισσότερο σε κόλαση.

Νομίζετε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε να παίζετε με τις συντάξεις, τους μισθούς και την Υγεία των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας, Να συνηθίζουμε στον έλεγχο, στην επιτήρηση, στις εκπτώσεις κάθε είδους, να ακούμε, να υπακούμε, να αισθανόμαστε ένοχοι, να μην σκεφτόμαστε, να μην απαιτούμε, να μην αντιδρούμε απέναντι στους προφήτες που έδωσαν αξία στο κέρδος, στα συμφέροντα, στον πλούτο και την καλοζωία των λίγων.

Βέβαια, εκατομμύρια ευρώ υπήρχαν και υπάρχουν για την «ενίσχυση» των κακόμοιρων εφοπλιστών ακτοπλοΐας, για τους Μεγαλοκαναλάρχες, για το μεταναστευτικό, για τους γνωστούς και καλούς φίλους της Κυβέρνησης.

Δεν είμαστε επαίτες, μας χρωστάτε πολλά, δεν σας χρωστάμε, και αυτά που δώσατε και τα παίρνετε πίσω, δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1/10 από αυτά που πετσοκόψατε με το έτσι θέλω παράνομα και αντισυνταγματικά ενάντια στις αποφάσεις του ΣτΕ, αυτή είναι η Δημοκρατία σας!!

Μπορεί να κατηγορηθούμε για γραφικοί, αλλά δεν γίνεται να μην αναφερθούμε για άλλη μία φορά στους χαμηλοσυνταξιούχους που η καθημερινότητα για αυτούς έχει γίνει πλέον πολύ επώδυνη και έχουν φθάσει στα όρια της επαιτείας, αυτό τελικά θέλει η κυβέρνηση; τον αφανισμό τους!   

 

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς                                                                                                                                                Το Δ.Σ  ΠΕΣ/ΝΑΤ  ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.