Δ.Σ. ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ : “ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ”

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, κλείνουμε τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση σχετικά με τα αναδρομικά μας που γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, γιατί οι κύριοι Σταϊκούρας και Χατζηδάκης τους έβαλαν ταφόπλακα, παρόλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) που δικαίωσαν έστω αυτούς τους συνταξιούχους που είχαν κάνει αγωγή για να πάρουν τα αναδρομικά.

Μας Κοροϊδεύουν όπως κάνουν πάντα, αλλά κάνουν ντόρο με ανακοινώσεις προσπαθώντας να γλυκάνουν τα αυτιά αυτών που δεν ξέρουν, αλλά και λόγω της δεινής θέσης που μας έχουν φέρει, μας αναγκάζουν να πανηγυρίζουμε με τα ξεροκόμματα που μας πετάνε.

Ποια είναι η ταφόπλακα; όταν λένε ότι για να πάρει τα αναδρομικά του 11μηνου (2015-2016) ο συνταξιούχος που έκανε αγωγή θα πρέπει αυτή η αγωγή να τελεσιδικίση, δηλαδή όσοι συνταξιούχοι έχουν καταθέσει αγωγή από το 2016 και μετά, θα πρέπει να περιμένουν να τελεσιδικίση η αγωγή τους, που θα πάρει ακόμη τέσσερα με πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα μέχρι τότε, οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα έχουν «φύγει» για το τελευταίο μεγάλο ταξίδι τους είτε από την πανδημία, είτε από φυσιολογικά αίτια.

Ο Κύριος Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά ότι θα καταργήσει τον περιβόητο νόμο (4387/2016) του Κατρούγκαλου για την «προσωπική διαφορά», κάτι που δεν έκανε ούτε πρόκειται να κάνει, ήρθε για να μείνει όπως και ο.. ΕΝΦΙΑ, επίσης περιμέναμε στην ΔΕΘ να πεί για την 13η σύνταξη, που τελικά θα την πάρουνε μόνο οι «πένητες» συνταξιούχοι, δεν λέμε ΟΧΙ, να την πάρουνε, αλλά 250 ΕΥΡΏ; και πόσοι θα την πάρουνε; περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι, το υπόλοιπο ενάμιση (1,5) εκατομμύριο δεν θα πάρει την 13η σύνταξη, είναι αυτοί που δέχθηκαν τον μεγάλο πέλεκυ(μείωση των συντάξεων έως και 50%) όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, και ειδικά οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ που εκτός των άλλων είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 7%, εν μιά νυκτί το 2012. 

Τάζουνε αυξήσεις που θα δοθούν από τον Γενάρη του 2023, οι αυξήσεις αυτές είναι θεσμοθετημένες από το 2016 – 2017, και έπρεπε να τις είχαμε πάρει ήδη από το 2020!, και τί σημαίνει αυτό το περιβόητο αύξησης 6% που λένε ότι θα δώσουν το 2023; σημαίνει ότι σε μια σύνταξη 700 ευρώ θα πάρουν αύξηση 42 ευρώ!!, και ποιοι θα την πάρουν; Μόνο οι νέοι συνταξιούχοι που βγήκαν στην σύνταξη μετά το 2016 και τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου(4387/16),  δηλαδή ένα  εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες συνταξιούχοι δεν θα δούνε καμία αύξηση λόγω του ότι βγήκαν σύνταξη πριν το 2016 και τους κατατρέχει ο βάρβαρος νόμος της «προσωπικής διαφοράς» του Κατρούγκαλου!!

Πώς λοιπόν η κυβέρνηση και ο κ. Πρωθυπουργός μιλάνε για αυξήσεις στις συντάξεις, όταν για δεκατρία χρόνια αυτές σφαγιάζονται με τεράστιες περικοπές από όλες τις κυβερνήσεις στις κύριες και επικουρικές, στις συντάξεις χηρείας, με την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, του εφάπαξ;

Συγχρόνως, σφαγιάσθηκαν δικαιώματα των συνταξιούχων κοινωνικού χαρακτήρα όπως λουτροθεραπεία, θεραπευτικός και κοινωνικός τουρισμός, τα οικογενειακά επιδόματα που πληρώνονταν από τους ίδιους; Όταν καταληστεύθηκαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, όταν σε αυτό τον βωμό των περικοπών πληρώνουν κάθε χρόνο 8,5 δισεκατομμύρια; Όταν όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κλείσιμο νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, αυξήσεις της συμμετοχής στα φάρμακα; Όταν όλα τα χρόνια οι τιμές τραβούν την ανιούσα και το τελευταίο διάστημα απογειώθηκαν;

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως δικαίωση την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, δηλαδή την αφαίρεση μόνο του μικρού ποσού του ν.3986/11, σε συναδέλφους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12000 ευρώ, ενώ παραμένει η πολλαπλάσια εισφορά αλληλεγγύης υπέρ του ΑΚΑΓΕ.

Ο λογαριασμός ΑΚΑΓΕ, είναι το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει στο ελάχιστο τις συντάξεις των σημερινών ασφαλισμένων των οποίων οι εισφορές αρπάζονται από το κράτος για να καλύψουν τις σημερινές συντάξεις, δεδομένου ότι οι εισφορές και τα αποθεματικά των ήδη συνταξιούχων και ειδικότερα των συνταξιούχων του ΝΑΤ, καταληστεύθηκαν με άλλες δικαιολογίες αλλά με ίδιους περίπου τρόπους κρατικών αποφάσεων που ληστεύονται και σήμερα.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ανεχθούμε να μην δίνονται 11μηνών αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και με αυτά τα χρήματα, καθώς και με τα τεράστια χαράτσια στις τιμές του ρεύματος, να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε, αντί για τα πληρωμένα δώρα μας που έχουν εδώ και 10 χρόνια περικοπεί, να μας δίδονται από τις κυβερνήσεις, όποτε τους βολεύει, επιδόματα φτώχιας, και μάλιστα σε ορισμένους μόνο συνταξιούχους.

Διεκδικούμε – Απαιτούμε:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 Ευρώ που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Άμεση κατάργηση του βάρβαρου νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) για την προσωπική διαφορά, καθώς και της ολικής αλληλεγγύης.

Να γίνει τώρα άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και στελέχωση του ΕΚΑΒ στην Χίο.

Συμπαραστεκόμαστε στο Παναττικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος καθώς και σε πολλές περιφέρειες από Συνταξιουχικές Οργανώσεις και σωματεία, απαντώντας στην κοροϊδία των «αυξήσεων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και προβάλλοντας στο ακέραιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, που μένουν ανικανοποίητες.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση που μας έχουν φέρει η διεκδίκηση και το πλαίσιο αιτημάτων μας παραμένει στο ακέραιο, Ο λαός που ξέρει να αγωνίζεται, δεν συμβιβάζεται με την αδράνεια, τη μούγκα, τον “καναπέ”, αλλά ρίχνεται στη μάχη, στον αγώνα, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ!

 

 

Με Συναδελφικούς – Αγωνιστικούς χαιρετισμούς                                                                                                             Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.