Εγκαινιάζεται το Χαμηδιέ τζαμί στο Κάστρο

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ΔΗΩ, θα εγκαινιάσει   το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:30  το Χαμηδιέ τζαμί στο Κάστρο της Χίου με την εικαστική έκθεση διεθνών καλλιτεχνών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, και θα λειτουργεί παράλληλα σε δύο χώρους, στο Χαμηδιέ τζαμί και στα Οθωμανικά Λουτρά.

 

Η αποκατάσταση του τεμένους Χαμηδιέ ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την Εφορεία και θα λειτουργεί από δω και στο εξής ως πολυχώρος πολιτισμού.

 

Η έκθεση «Το Παρελθόν Είναι μια Ξένη Χώρα» προσκαλεί δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τον Λίβανο, το Ιράν και την Κύπρο να αναστοχαστούν πάνω στις παλίμψηστες ιστορίες του νησιού και να εξετάσουν τους διασυνοριακούς πολιτισμούς, τα συλλογικά τραύματα και τις μορφές της ίασης. Ένα εκτενές δημόσιο πρόγραμμα με προβολές, ομιλίες, παραστάσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πλαισιώσει την έκθεση καθ’ όλη τη διάρκειά της από τις 8 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου 2023.

 

Ωράριο λειτουργίας

Οθωμανικά Λουτρά: καθημερινά 8:30 – 15:30 εκτός Τρίτης

Χαμηδιέ Τζαμί: καθημερινά 10:00 – 15:30 εκτός Τρίτης

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.