ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανoίγουν τα σχολεία έτσι όπως τα έκλεισαν.

Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις επιλογές της για το άνοιγμα των σχολείων, όσο επιστημονικοφανές περιτύλιγμα και αν έχουν, αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο η κυβέρνησης επιλέγει να μη δώσει ούτε ένα ευρώ, ώστε να διαφυλάξει την υγεία των εκπαιδευτικών  και των μαθητών.

  • Ενώ τον Μάιο προχώρησε σε εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, τον Σεπτέμβριο στοίβαξε σε αίθουσες κλουβιά 25 – 27 μαθητές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «τι 15 – τι 27 το ίδιο είναι». Το μοναδικό μέτρο που πήρε είναι μια μάσκα για γίγαντες και ένα παγουρίνο των 200ml.
  • Όταν από τις αρχές του Οκτώβρη έκλεινε εκατοντάδες τμήματα ακόμα και ολόκληρα σχολεία, αρνούνταν πεισματικά να «κάνει» χιλιάδες επαναλαμβανόμενα τεστ σε ένα ικανό δείγμα μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να έχει ακριβή εικόνα για τη διασπορά του ιού στην σχολική κοινότητα, χρησιμοποιώντας έωλα επιχειρήματα, επικαλούμενοι μάλιστα εκθέσεις του ΕΟΔΥ, χωρίς να παρουσιάζονται πουθενά αντίστοιχες έρευνες.
  • Εξακολουθεί το προσωπικό του ΕΟΔΥ για τα τεστ να είναι υποστελεχωμένο και να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει.
  • Για το γεγονός ότι, 2 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης και 9 του Νοέμβρη κλείσανε πάλι για ένα 2μηνο με άγνωστο το πότε θα ανοίξουνε (Γυμνάσια – Λύκεια), τα σχόλια περιττεύουν.

Η αλήθεια είναι ότι, ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία, αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά.

Από την άλλη μεριά η Δημοτική αρχή ζει στη δική της Νιρβάνα, ότι όλα βαίνουν καλώς , για να μην ενοχλήσει την κυβέρνησή της ΝΔ στην οποία στηρίζεται και εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια.

  • Απολυμάνσεις αυτή τη φορά στα σχολεία δεν έκανε , το άφησε στην ευθύνη των διευθυντών.
  • Για να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά ούτε το ζήτησε ποτέ ούτε ενδιαφέρθηκε, την ώρα που άλλοι δήμοι ακόμα και με δικούς τους πόρους προχωρούν σε τεστ και μάλιστα , περιοδικά για το προσωπικό των σχολείων με δικά τους έξοδα.
  • Ανοίγουν τα σχολεία και τα τάμπλετς πριν λίγες μέρες δημοπρατήθηκαν.
  • Ουδέποτε συντάχθηκε και ούτε ζήτησε από τη μεριά της όλα όσα θέτει το δημοσιοϋπαλληλικό και εκπαιδευτικό κίνημα, για προσλήψεις λόγω των πάγιων κενών, λόγω των ειδικών αδειών εκπαιδευτικών , για πρόταξη των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, όπως και στους εργαζόμενους του δήμου.
  • Περιέκοψε από τη δόση της σχολικής επιτροπής το ποσό του πετρελαίου, χωρίς να το αντιλογήσει , όπως έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και διαβεβαίωνε ο δήμαρχος , γιατί ήταν κλειστά τα σχολεία και το λογιστήριο διαφωνούσε λες και το λογιστήριο διοικεί το δήμο!
  • Αρκέστηκε , μόνο να μοιράσει τα αντισηπτικά και τα παγουρίνο που επιτέλους κατέφθασαν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την υποκρισία και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σκύψει πάνω στα προβλήματα που οξύνει η πολιτική της .

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
  • Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

 

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να προβαίνει στις απαραίτητες απολυμάνσεις τα Σαββατοκύριακα, να απαιτήσει να διενεργούνται περιοδικά τεστ και να αναλάβει ένα μέρος της ευθύνης, να συνταχθεί και να απαιτήσει να συμπληρωθούν τα κενά στα σχολεία και να ενισχύσει την καθαριότητα.

 

ΧΙΟΣ 10/01/2021

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.