Εθιμοτυπική συνάντηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη με τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας Νάξου & Τήνου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζη

Εθιμοτυπική  συνάντηση με τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας  Νάξου και Τήνου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος προΐσταται και της Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου,  είχε σήμερα 13.10.2021 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης .

Ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά  την ποιμαντική του Περιφέρεια στη Λέσβο και συζήτησαν   διάφορα θέματα. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το έργο της αναστήλωσης του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο και την καλή συνεργασία με Επισκοπή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης  δήλωσε:

«Υποδέχθηκα με χαρά τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζη που τίμησε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εμένα προσωπικά με την επίσκεψή του σήμερα. Η συζήτηση που είχαμε ήταν ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική για τον τρόπο που θα επιτελεί το ποιμαντικό του έργο και θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα θέματα της τοπικής Καθολικής  Κοινότητας. Τον ευχαριστώ για το πνεύμα αγάπης και συνεργασίας. »

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Νάξου, Τήνου, Λέσβου, Χίου και Σάμου εξέφρασε τις ευχαριστίες του τονίζοντας:

«Είμαι ευτυχής από την εγκάρδια υποδοχή του Περιφερειάρχη, ο οποίος πράγματι με έκανε να αισθανθώ ευπρόσδεκτος. Η συνομιλία που είχαμε ήταν  πολύ ενδιαφέρουσα, του εξέφρασα τις ευχαριστίες από πλευράς της Επισκοπής για την βοήθεια και προσωπική του συμβολή ώστε να ξεκινήσει το έργο της αναστήλωσης του Ναού του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο. Επίσης μετέφερα την επιθυμία του Αγιότατου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί και τη Λέσβο σε επόμενο ταξίδι του στην Ελλάδα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.