Εικαστικές Τέχνες – Καλεσμένος ο Μπάμπης Κοιλιάρης

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Σήμερα  η κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  του site diafaneia.eu εγκαινιάζει μια νέα στήλη: Εικαστικές Τέχνες και ξεκινάμε δυναμικά-έτσι ελπίζω- με τον ζωγράφο Μπάμπη Κοιλιάρη, μόνιμο κάτοικο Χίου.

Μπάμπης Κοιλιάρης, ζωγράφος-μαθήματα σχεδίου/Ζωγραφικής- Αγιογραφία & συντήρηση εικόνων-Θεατρικός συγγραφέας-Μουσικός.

Πολυσχιδής και ανήσυχη προσωπικότητα ο εικαστικός δημιουργός Μπάμπης Κοιλιάρης ζει και δημιουργεί μόνιμα στην αγαπημένη του Χίο.

Σπασμένα Καράβια ο τίτλος μιας μεγάλης σειράς έργων του που πραγματικά συγκλονίζει τον κάθε  φίλο της ζωγραφικής. Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι δεν υπερβάλω αλλά έχω το δικαίωμα σαν εγγονή ζωγράφου(Κωνσταντίνος Καραγατσίδης) αλλά και σαν μαθήτρια και βοηθός  του Μίλτη Παρασκευαΐδη-‘μέτρ’ του Πολιτιστικού ρεπορτάζ όπως τον είχε αποκαλέσει ο αείμνηστος δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης στην εφημερίδα του το Καρφί όταν απεβίωσε ο Μ.Π., επιτρέψτε μου να δηλώσω την μοναδικότητα αυτής της ενότητας έργων του Μπάμπη Κοιλιάρη.

Από αυτή λοιπόν ,την σειρά αλλά όχι άχρωμα, αντιθέτως με φωτεινά χρώματα μια σειρά …. Σπασμένα καράβια.

Πρόκειται –όπως σημειώνει ο ίδιος ο δημιουργός στην ανάρτηση του στο χρονολόγιο του (25 Ιουνίου-Μπάμπης Κοιλιάρης/facebook) -,για δημιουργίες του σε πρόσκληση από το  Υπουργείο Αμύνης  σαν ευχητήριες Πρωτοχρονιάτικες κάρτες.

Στο άρθρο μας μία μικρή επιλογή από την σειρά των έγχρωμων Σπασμένων καραβιών.

Πληροφορίες για τα έργα -που διατίθενται προς πώληση- στο τηλέφωνο: 6979533568.

Επίσης να σημειώσω ότι οι ενδιαφερόμενοι φιλότεχνοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το προφίλ Babis Kiliaris Artist για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την ενότητα του δημιουργού Σπασμένα Καράβια και όχι μόνο…

Ευχαριστώ τον μετρ για την παρουσία του στην στήλη.

Υπόχρεη.

Επιμέλεια στήλης.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος- Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.