ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Καλεσμένος μας ο ζωγράφος Ιορδάνης Γιαβουρίδης

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Αυτή την εβδομάδα πάμε στην Θεσσαλονίκη όπου ζει μόνιμα και δημιουργεί ο εκλεκτός ζωγράφος και εξίσου εκλεκτός συνάνθρωπος Ιορδάνης Γιαβουρίδης με καταγωγή από το Κιλκίς.

Ο Ιορδάνης Γιαβουρίδης κατατάσσεται –αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ρήμα- στην κατηγορία του άριστου πορτρετίστα με τα πορτρέτα που φιλοτεχνεί να προκαλούν αίσθηση.

Για το λόγο αυτό και στην μικρή μας παρουσίαση του καλλιτέχνη δίνουμε έμφαση στην δουλειά του στα πορτρέτα με την προβολή 3 πορτρέτων γνωστών λογοτεχνών μας:  Κώστας Καρυωτάκης- Μαρία Πολυδούρη-Στράτης Μυριβήλης και τέλος η αυτοπροσωπογραφία του ιδίου του καλλιτέχνη. Όσοι ενδιαφέρεστε για πορτρέτο σημειώστε το όνομα του Ι.Γ… Η διεύθυνση του καλλιτέχνη στο facebook Ιορδανης Γιαβουριδης.

  • Και τα τέσσερα πορτρέτα είναι λάδι σε καμβά.

 Κώστας Καρυωτάκης

Μαρία Πολυδούρη

Στράτης Μυριβήλης

Ιορδάνης Γιαβουρίδης

Ο Ι. Γιαβουρίδης συμμετέχει σε μία δράση πολύ πρωτότυπη και πετυχημένη και όπως δήλωσε:

-«Πρόκειται για την εθελοντική  συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα  σε δράση στο χωριό Άφυτο της Χαλκιδικής, δράση-πρωτοβουλία του γλύπτη Βασίλη Παβλή και Εθελοντών της Αφύτου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουμε στη δράση ζωγραφίζουμε διάφορα θέματα σε τενεκέδες τυριού και τους διακοσμούν υπαίθρια στο χωριό για τον στολισμό του. Κάθε χρόνο θα αλλάζουν κι οι θέσεις των έργων των ζωγράφων που συμμετέχουν για να παρουσιάζονται όλα-με την σειρά τους- στα κεντρικά σημεία της Αφύτου. Εγώ συμμετέχω με τρία έργα».

– 2 έργα του Ιορδάνη Γιαβουρίδη σε τενεκέ τυριού. Και, μία φωτό από το στολισμένο με ζωγραφισμένους τενεκέδες χωριό Άφυτο Χαλκιδικής.

Και πράγματι ο στολισμός ενός χωριού με ζωγραφισμένους τενεκέδες είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα , μια από τις αφορμές γι αυτό το ρεπορτάζ και πηγή ενδιαφέροντος από ξένα κανάλια για προβολή.

Εξαιρετική η δουλειά και πάντα με προσωπικό στυλ του Ιορδάνη Γιουβαρίδη σε νεκρή φύση και τοπία. Τον ευχαριστώ για την συμμετοχή του στη στήλη Εικαστικές Τέχνες.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.