ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ – Καλεσμένος ο ζωγράφος Στάθης Κουκόπουλος

Κάτοικος Αθηνών ο ζωγράφος Στάθης Κουκόπουλος γεννήθηκε στην Χαιρώνεια το 1968 και ασχολείται με την ζωγραφική από τα εφηβικά του χρόνια.

Τοπιογράφος και πορτρετίστας για φιλότεχνους με υψηλές απαιτήσεις ο Στάθης Κουκόπουλος με την δουλειά του καταλαμβάνει επάξια μια από τις πρώτες θέσεις στο χώρο των σύγχρονων ζωγράφων αν και ακολουθεί κλασικές τεχνικές και μεθόδους που από πολλούς θεωρούνται ξεπερασμένες.

Τι είναι κλασικό; Τι μοντέρνο; Ας δούμε τι δήλωσε ο ίδιος ο δημιουργός  περί μοντέρνας τέχνης σε πρόσφατο σχόλιο του.

-«…Προσωπικά πιστεύω ότι η μοντέρνα τέχνη δεν ταιριάζει σε εμάς τους Έλληνες, δεν συγχωνεύεται με τον Ελλαδικό χώρο και τη μεσόγειο, και όχι μόνο, το να αναμοχλεύουμε τους ξένους αυτό δεν βοήθησε σχεδόν ποτέ, η μοντέρνα τέχνη είναι πάντα μια μόδα που έρχεται και φεύγει, και στη μόδα δεν υπάρχει υπόβαθρο δεν υπάρχει υπόσταση , δεν υπάρχουν βάσεις σταθερές για να πατήσεις και να πας παραπέρα.
Εδώ και 20 χρόνια περίπου που παρακολουθώ τα δρώμενα αν και προτιμώ περισσότερο οι εξαφανίσεις από τις εμφανίσεις έχω αντιληφθεί ότι στις εκθέσεις το κοινό δεν συγκινείται πλέον..
Σαν λαός έχουμε διαφορετική ιδιοσυγκρασία και αυτό πρέπει να το προσέξουν πολύ καλά οι καθηγητές της σχολής Καλών Τεχνών, αλλά κυρίως οι σπουδαστές και όσοι θέλουν να ασχοληθούν ελεύθερα, με σοβαρότητα σκληρή δουλειά και πειθαρχία….».

Δύο τα κύρια χαρακτηριστικά των έργων του Σ.Κ., το ΦΩΣ. Φως που σε παρασύρει στο χώρο της φαντασίας και της αισθητικής απόλαυσης, καθώς και η έντονη ποιητική διάθεση του ζωγράφου… Παρατηρώντας μερικά έργα του έχεις την αίσθηση ότι ο καλλιτέχνης ταυτόχρονα με τις πινελιές στον καμβά έγραφε αν όχι σε χαρτί στο μυαλό του σίγουρα τους αντίστοιχους  στίχους.

Ζωγραφική και ποίηση….

Επιλογή μας πέντε έργα του που είμαι βεβαία ότι θα σας γοητεύσουν.

Ο ζωγράφος Στάθης Κουκόπουλος εκτός από ατομικές εκθέσεις εκθέτει έργα του και σε ομαδικές με ήδη αρκετές συμμετοχές όπως παρατηρώ στο βιογραφικό του.

Έργα του σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Ευχαριστώ θερμά τον κλασικό μας ζωγράφο Στάθη Κουκόπουλο για την συμμετοχή του στην στήλη. Υπόχρεη.

Επιμέλεια στήλης.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.