ΕΚΑΒ Χίου: “Οι “μετακινήσεις μπαλώματα” της Κυβέρνησης διαιωνίζουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ”

Συνεχίζουν την αποχή τους από τις δευτερογενείς διακομιδές μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι διασώστες του ΕΚΑΒ λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας τους. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το κράτος αδιαφορεί και οι μετακινήσεις που κάνει είναι “μπαλωματα” στις πάγιες ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

“Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της κρατικής μηχανής να λύσει το υφιστάμενο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο. Με την πρόσληψη μόνο 3 επικουρικών διασωστών και την προσωρινή ενίσχυση με 2 διασώστες από άλλους τομείς της Ελλάδας προσπαθούμε να καλύψουμε στο ελάχιστο τις πάγιες ανάγκες του Νομού.

Το ΕΚΑΒ Χίου είναι η μοναδική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, που επιχειρεί  στο νησί μας με μόλις 12 μόνιμους υπαλλήλους. Καμία άλλη υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, την ίδια στιγμή που ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας πλανάται πάνω από το νησί και προστίθεται στα υπόλοιπα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης των Χιωτών.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου θα συνεχίζουν την αποχή τους από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ κ.α.) μέχρι 31.03.2023 ευελπιστώντας να υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση του Τομέα που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.