Εκατό χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάννης

 

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας  και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου   , στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας ,-οι οποίες θα γίνουν στις 16/9/23 ημέρα Σάββατο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου , από πρωϊας έως εσπέρας – διοργανώνουν εκδήλωση για τα «ΕΚΑΤΟ ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ»  στην αίθουσα «Ι.ΚΑΡΑΛΗ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Χίο, την 15/9/23 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 μ.μ. με ομιλητές τους : Μαρία Γαβουνέλη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου ΕΚΠΑ, Π.Λιάκουρα Καθηγητή           Διεθνούς Δικαίου ΠΑΠΕΙ, Γιάννη Μακριδάκη Συγγραφέα , Νικόλαο Παπαδάκη-Παπαδή  Δ/ντή Εθνικού Ιδρύματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» , Λουκά Τσούκαλη Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ ,Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Θα παραστούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Γ.Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ Ι. Μπούγας ,ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κ Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Χίου κ Σ.Κάρμαντζης, Ανώτατοι και λοιποί Δικαστικοί Λειτουργοί, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Αθηνών και της Ολομελείας κ Δημ.Βερβεσός, η κοσμήτορας του Παν/μίου Αιγαίου κ.Μ.Λεκάκου, Καθηγητές,  οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων ,δικηγόροι και άλλοι προσκεκλημένοι, φοιτητές της Σχολής, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει μεταξύ άλλων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Η εκδήλωση που θα αναδείξει τη γεωπολιτική σημασία της Συνθήκης διαχρονικά και ποιο είναι το ζητούμενο σήμερα και στο εγγύς μέλλον για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο , είναι ανοιχτή στο κοινό  και θεωρούμε ότι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικότερα για τη Χίο και για τα νησιά μας, για αυτό  και επιλέχθηκε να διοργανωθεί εδώ, που έλαβαν χώρα ιστορικά γεγονότα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.